Skip to main content

Ο Δημήτρης Βεργίνης στο Superbasket: «Μεγάλη επιτυχία αν κερδίσουμε το Final 4, είμαστε μια πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις»

Ο άσος του Πανιωνίου, Δημήτρης Βεργίνης μίλησε στο superbasket.gr για το Final 4 του Unicef Trophy, του οποίου η κατάκτηση οδηγεί στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και για την φιλοσοφία και την νοοτροπία της ομάδας των κυανέρυθρων και το πόσο ανταγωνιστικό θεωρεί το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ο Δημήτρης Βεργίνης επέστρεψε την φετινή σεζόν στον Πανιώνιο, ο οποίος αγωνίζεται στα παρκέ της Β' Εθνικής και είναι στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου, έχοντας κάνει 9/9. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι αήττητη και στο Κύπελλο Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχει από την πρώτη φάση και έχει αποκλείσει για να προκριθεί στο Final 4 του Unicef Trophy, τον ΟΦΗ (106-62), την ΑΟ Αχαγιά 83 (20-0), τον Κόροιβο Αμαλιάδας (84-70), την ΝΕ Μεγαρίδος (78-77) και τον Αμύντα Υμηττού (85-83). 

 

Στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας θα συμμετέχουν οι επτά πρώτες βαθμολογικά ομάδες του πρώτου γύρου της Basket League και η νικήτρια ομάδα του Final 4 του UNICEF Trophy, οπού θα προκύψει από συλλόγους των εθνικών πρωταθλημάτων (Elite League, Β' Εθνική και Γ' Εθνική). Ο Πανιώνιος κληρώθηκε στα ημιτελικά να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, ενώ η ομάδα που θα επικρατήσει θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με τον νικητή του ζευγαριού ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-ΑΣ Παπάγου.

Ο Πανιώνιος έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 1991, ενώ ήταν φιναλίστ, δηλαδή πήγε στον τελικό, το 1977 και το 1995.

 

Ο Δημήτρης Βεργίνης είναι από τους πιο έμπειρους και γεμάτους παραστάσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, γκαρντ των εθνικών πρωταθλημάτων, αφού έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων την Euroleague το 2019, δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (2009, 2010), ένα Κύπελλο Ελλάδας (2009), αλλά και το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ενόπλων το 2015 στην Νότια Κορέα.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Βεργίνης στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη: 

Για τις απόψεις του για το Final 4 του Unicef Trophy: "Καταρχήν είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια αντίστοιχη διοργάνωση στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχουν πάει ομάδες και από την Α2 όπως είναι ο Ηρακλής αλλά και από την Β' Εθνική, νομίζω οι καλύτερες των δύο κατηγοριών. Και σίγουρα περιμένουμε όλοι οι παίκτες, οι προπονητές και οι φίλαθλοι το ποιος θα είναι ο νικητής αυτού του Final 4, διότι ο νικητής έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα, ότι θα είναι στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας και θα αντιμετωπίσει ομάδες της A1 κατηγορίας". 
 
 
Για την δυνατότητα συμμετοχής μιας ομάδας των εθνικών πρωταθλημάτων (Elite League, Β' Εθνική, Γ' Εθνική) στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας: "Αυτό είναι ένα κίνητρο για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4. Και για τον Πανιώνιο θα είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία, άμα καταφέρουμε και κερδίσουμε αυτό το Final 4, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (15/12) με αντίπαλο κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος είναι ομάδα της Elite League και έχει ποιότητα. Σίγουρα περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι".
 
Για την φιλοσοφία της ομάδας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο: "Σχετικά με την φιλοσοφία, αυτό που λέγαμε από την αρχή στον Πανιώνιο, γιατί ουσιαστικά είμαστε όλοι καινούργιοι παίκτες είναι ότι θα πρέπει να γίνουμε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης και εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό νομίζω το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Αγωνιστικά θεωρώ ότι παιχνίδι με παιχνίδι, γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Έχουμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια, είμαστε αήττητοι και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Και νομίζω ότι σε κάθε παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι. Είμαστε μια ομάδα με πολλές επιλογές, πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις. Σίγουρα έχουμε ένα προπονητή τον κ. Ταυρόπουλο, ο οποίος είναι έμπειρος κόουτς των κατηγοριών αυτών. Μας έχει βοηθήσει και αυτός πάρα πολύ. Έχει να διαχειριστεί όλες τις προσωπικότητες που υπάρχουν στην ομάδα. Νομίζω ότι παίζουμε και όμορφο μπάσκετ, κάτι που έχουμε αποδείξει σε πολλά παιχνίδια μέχρις στιγμής".
 
 
Για τις αλλαγές στην Β' Εθνική και το ότι κάποιοι παίκτες πιο μεγάλων κατηγοριών, έχουν πάει στην Β' Εθνική: "Αρκετοί παίκτες φέτος που έχουν αγωνιστεί στην Α1 και στην Α2 Εθνική, έχουν επιλέξει να παίζουν φέτος στην Β' Εθνική, γιατί έχουν βρει καταστάσεις πολύ καλύτερες από αυτές που μπορεί να είναι σε άλλες κατηγορίες. Ο Πανιώνιος, η δική μου ομάδα, είναι μια από αυτές. Ο Πανιώνιος είναι ένα τεράστιο όνομα, δεν του αξίζει αυτήν την στιγμή να είναι σε αυτήν την κατηγορία και στόχος όλων είναι να βρίσκεται στην Α1 κατηγορία και αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι όσοι είμαστε στην ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που είναι πολύ ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής όπως ο Πανιώνιος που σίγουρα θα μπορούσαν να είναι και στην Α2 κατά την γνώμη μου. Όλη αυτή η κατάσταση έχει αναβαθμίσει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και σίγουρα θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της χρονιάς".