Skip to main content

Παπανικολάου:«Θέλουμε πολύ το κύπελλο, θα παλέψουμε γι αυτό»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου τόνισε την επιθυμία των ερυθρόλευκων να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Αρχικά να ευχηθώ να έχουμε μια όμορφη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Η υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όπως ανέφεραν ο κόουτς Ζούρος και ο Τολιόπουλος. Να έχουμε υγεία στο τέλος και να έχουν μείνει μόνο όμορφες εικόνες, που θα χαραχτούν κυρίως σε μνήμες μικρών παιδιών και να τους βοηθήσουν να διαλέξουν τον χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα.
Δεν υπάρχει στην ζωή ενός αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό το να διεκδικεί έναν τίτλο και να το θεωρεί αμελητέο ή ότι δεν αξίζει. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, γι αυτό παίζουμε, αυτό μας έκανε να αγαπήσουμε, να πετυχαίνεις τους στόχους σου, να κερδίζεις τους τίτλους ή τους στόχους που έχεις βάλει στην ζωή σου και να γίνεσαι καλύτερος. Είναι ένας τίτλος που τον θέλουμε πολύ, θα παλέψουμε γι αυτόν.
Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, όπως σε ένα format όπως το Final 8 που είναι μονά παιχνίδια που τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μιλάμε για φαβορί ή για μη φαβορί, όμως, όπως το έχει δείξει η ιστορία, μέσα στις τέσσερις γραμμές παίζονται όλα και πρέπει να προσεγγίζεις κάθε κατάσταση με σεβασμό, ούτως ώστε να μπορέσεις να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό.
Αυτό θέλουμε να κάνουμε, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Παρασκευής, καθώς είναι το μοναδικό που μετράει αυτή τη στιγμή, απέναντι σε μία ομάδα που έχει γερές βάσεις. Ξέρω και μπορώ να γνωρίζω ότι έχει βάσεις, προπόνηση, κανόνες και όλα όσα πρέπει να έχει. Νοοτροπία για να κερδίσει, όλα όσα πρέπει να έχει μια ομάδα πρωταθλητισμού, οπότε σίγουρα δεν θεωρούμε κάτι δεδομένο. Θα διεκδικήσουμε και θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε ότι χρειάζεται μέσα στις τέσσερις γραμμές.»