Skip to main content

UNICEF Trophy - Οι δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών

Η μεγάλη ώρα του Unicef Trophy έφτασε με τους δύο ημιτελικούς (ΝΕΜ - Μίλων και Πανιώνιος - Δόξα Λευκάδας) να διεξάγονται την Παρασκευή (5/1).

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι προπονητές των τεσσάρων διεκδικητών:

Γιώργος Μάνταλος (ΝΕΜ):

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, να έχει καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, τύχη και ευτυχία.

Είναι μεγάλη τιμή για τα Μέγαρα, να συμμετέχουν στο Final 4 του UNICEF Trophy και να διεκδικούν τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στην ιστορία τους, ανάμεσα μάλιστα σε κορυφαίες και ιστορικές ομάδες.

Τόσο ο Πανιώνιος, όσο ο Μίλωνας και η Δόξα Λευκάδας, έχουν δείξει στο πρώτο μισό της σεζόν του πρωταθλήματος την δυναμική τους, αλλά και την ποιότητα που έχουν. Και φυσικά μιλάμε για ομάδες με μεγάλη διαδρομή και ιστορία.

Είναι ένας αρκετά δύσκολος και απαιτητικός αγώνας. Δεν πρέπει να λησμονούμε, πως πριν λίγες μόλις μέρες, ο Μίλωνας μας διέλυσε κυριολεκτικά με 31 πόντους, για το πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του, καταδεικνύει και την δυσκολία του αγώνα και κάνει το έργο μας να φαντάζει αδύνατο.

Ωστόσο, εμείς είμαστε τα Μέγαρα, παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά, προκειμένου να βελτιωθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή και ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ. Αν το αξίζουμε, μακάρι να προκριθούμε στον τελικό!

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην επιτακτική παρουσία των συμπολιτών μας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Για εμάς είναι σημειολογικό! Η παρουσία του κόσμου μας στο Final 4 θα μας χαρακτηρίσει είτε θετικά είτε αρνητικά και θα αποτελέσει μια ‘δήλωση’ για το αν η ομάδα άγγιξε το ‘ταβάνι’ της ή μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα στην πόλη. Τα Μέγαρα, βρίσκονται σε ένα Final 4, και η ομάδα αγκαλιά με την πόλη, χρόνο με τον χρόνο, οραματίζονται και γεννούν νέες φιλοδοξίες. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας, υπερήφανη.

Όμως, χωρίς τον κόσμο μας, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Στα Άνω Λιόσια, θα μετρήσουμε την δυναμική μας. Να δούμε αν αξίζουμε σαν πόλη μέσω της παρουσίας μας στο Final 4 να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Εύχομαι να γίνουν τρεις εξαιρετικοί αγώνες, να κερδίσει η καλύτερη ομάδα και ο κόσμος να ξαναγυρίσει ευχαριστημένος στα γήπεδα»

 

Νίκος Καραγιάννης (Μίλωνας):

«Το Final UNICEF Trophy είναι για εμάς αλλά και για όλο τον σύλλογο του Μίλωνα μία μεγάλη πρόκληση. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο και θέλουμε να εμφανίσουμε μέσα στο παρκέ το καλό πρόσωπο που βγάζουμε τον τελευταίο καιρό. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς με την Νεανική Εστία Μεγαρίδας, όμως στόχος μας είναι να κάνουμε δύο νίκες για να φτάσουμε στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας»

 

Άρης Λυκογιάννης (Πανιώνιος):

"Το Final 4 του UNICEF Trophy είναι μια πολύ ισχυρή διοργάνωση που αναβαθμίζει το θεσμό του Κυπέλλου. Και οι τέσσερις ομάδες που βρισκόμαστε εδώ, έχουμε στόχο την κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι. Ότι αναμένουμε πολύ δυνατούς αγώνες είναι κάτι αυτονόητο από τη στιγμή κατά την οποία το προδικάζει η συναρπαστική Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Εύχομαι να απολαύσει όμορφο θέαμα ο κόσμος"

 

«Σε ό,τι αφορά στον Πανιώνιο, γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο ημιτελικό. Η Δόξα Λευκάδας είναι πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και είναι κάτι που το ξέρουμε καλά αφού μας νίκησε με διαφορά είκοσι πόντων στην έδρα της στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι γι’ αυτή την αναμέτρηση, να είμαστε συγκεντρωμένοι και με ισχυρό κίνητρο ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε»

 

Ντίνος Καλαμπάκος (Δόξα Λευκάδας):

«Κατ’ αρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας, Ντίνος Καλαμπάκος και πρόσθεσε: «Η μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μου πλησιάζει. Παρά το εορταστικό κλίμα δουλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και θα παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για τον ημιτελικό του Final 4. Η ομάδα μου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στο UNICEF Trophy καθώς έσπασε και την κακή παράδοση που είχε στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο Πανιώνιος βλέπει με άλλο μάτι πλέον την κατηγορία αλλά και η ομάδα μου είναι αποφασισμένη να παλέψει για το καλύτερο. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε και πράγματα που δουλέψαμε στην διακοπή του πρωταθλήματος και να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο ημιτελικός θα είναι τελείως διαφορετικός από τον αγώνα του πρωταθλήματος μεταξύ μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε όλοι υγιείς».