Skip to main content

Συνεχίζεται η κόντρα ΕΚ Καβάλας με τις τέσσερις νεανίδες των Πανθήρων

Νέο επεισόδιο σε εξέλιξη, στην κόντρα της ΕΚ Καβάλας με τις Κελεμένη, Αργυρού, Σπανίδου και Τσινεκίδου, καθώς η ΕΚΚ ζητά το ποσό των 22.500 ευρώ ως τροφεία από τους Πάνθηρες, ομάδα στην οποία οι τέσσερις αθλήτριες συνεχίζουν την καριέρα τους.

Θέση πάνω  στο θέμα πήρε ο Χρήστος Κελεμένης, πατέρας της Σοφίας Κελεμένη, ο οποίος με επιστολή του στην «Πρωινή», αναφέρει πως η ΕΚ Καβάλας, όχι μόνο εν θα έπρεπε να ζητά χρήματα, αλλά να τους πληρώσει κιόλας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει συμβάλει στο ελάχιστο, οικονομικά για την εξέλιξη των κοριτσιών.

 «Επικοινωνώ μαζί σας, για να σας ενημερώνω για την απρόσμενη εξέλιξη που έχουμε ως αναφορά το σήριαλ με την αποδέσμευση των τεσσάρων κοριτσιών της Ε.Κ Καβάλας. Δυστυχώς, παρόλο που ο πρόεδρος της ομάδας αυτής, σε συνέντευξη του σε εσάς, είπε ότι τελειώνουμε εδώ και ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του, τελικά, όπως συνηθίζει, δεν τελείωσε τίποτα και συνεχίζει να προκαλεί, με ιδιαίτερα ξεδιάντροπο τρόπο.

Μετά την απόλυτη δικαίωση των παιδιών μας από το ΑΣΕΑΔ, η ΕΚΚ πέρασε στο επόμενο βήμα της, που ήταν να στείλει έγγραφο στην ΕΟΚ, στο οποίο με ψευδή στοιχεία, να ζητά από την ομάδα των Πανθήρων «τροφεία», αν είναι δυνατόν, από τα παιδιά μας. Συγκεκριμένα, ζητάει 5000 ευρώ για την μεταγραφή της Σπανίδου, το ίδιο ποσό για την μεταγραφή της Τσινεκίδου και της Αργυρού αντίστοιχα και 7500 ευρώ για την μεταγραφή της κόρης μου. Σύνολο 22500 ευρώ για 16χρονα κορίτσια.

Και όλα αυτά με την αιτιολογία ότι ο σύλλογος πλήρωνε για την εκμάθηση μπάσκετ των κοριτσιών μας. Αστείο πραγματικά. Έχουμε καταθέσει στο ΑΣΕΑΔ όλα τα αποδεικτικά για το τι πληρώναμε τόσα χρόνια. Δεν έχουν δώσει για τα παιδιά μας ποτέ, ούτε ένα ευρώ.

Επειδή λοιπόν η υπομονή έχει και τα όρια της, θα σας ενημερώσω για το τι κάναμε οι γονείς των παιδιών γι αυτό το σωματείο. Πρώτα από όλα, πληρώναμε την συνδρομή των 30 ευρώ έκαστος, ακόμα και για τους μήνες που σταματήσαμε λόγω κορονοϊού. Δεν μας γύρισαν ποτέ λεφτά για το διάστημα αυτό πίσω.

Τον τελευταίο χρόνο, η οικογένεια Σπανίδου και Αργυρού φιλοξενούσαν κορασίδα που ήρθε με μεταγραφή από την Κομοτηνή κάθε εβδομάδα, για να μπορεί το παιδί να κάνει προπονήσεις. Οι γυναίκες μας έπλεναν τις στολές μετά από  κάθε αγώνα σε όλες τις φάσεις των πρωταθλημάτων, ακόκα και στην τελική, μόνο και μόνο για να μην χρεώνεται ο σύλλογος επίσης.

Όλα τα φιλικά ματς της Ένωσης κορασίδων και νεανίδων και τα μισά του πρωταθλήματος, χρησιμοποιούσαμε τα προσωπικά μας αυτοκίνητα για την μεταφορά των αθλητριών. Τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές φυσικά και τους πληρώναμε μόνοι μας. Ο κύριος Σπανίδης εκτελούσε χρέη φυσιοθεραπευτή αμισθί και στα τρία χρόνια της παρουσίας της κόρης μου στην ομάδα, αλλά από ότι ξέρω και πολύ νωρίτερα.

Τι άλλο κάναμε γι αυτή την ομάδα; Από αυτά που θυμάμαι, γιατί σίγουρα υπάρχουν και άλλα, η εταιρία που εργάζομαι Λευκοσιδηρουργία Καβάλας ΑΕΚ, η Novamed αλλά και η εταιρία Τζανέτος ΑΕ, πληρώσαμε επί τρία χρόνια όλες τις στολές, φόρμες, warmups, μπουφάν του συλλόγου.

Και το ευχαριστώ του συλλόγου ήταν ότι στην τελική φάση, αποφάσισε παράτυπα και χωρίς την άδεια μας, να πατήσει πάνω στις στολές το σήμα του σπόνσορα της μεγάλης ομάδας, Energean.

Σβήνοντας τα δικά μας λογότυπα. Για να φαίνεται λέει ο μεγάλος χορηγός, ο οποίος δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ για να κάνει μια καινούρια στολή, τιμής ένεκεν, για τα παιδιά αυτά που δοξάσανε την πόλη μας. Απλά ντροπή…

Τι άλλο κάναμε; Μας είχαν ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας, ότι αυτή τη χρονιά δεν υπάρχουν χρήματα, οπότε οι γονείς, με μπροστάρη τον κύριο Σπανίδη, οργανώσαμε μια βραδιά απονομής του κυπέλου της τρίτης νίκης στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, από την οποία βγάλαμε όλα τα έξοδα της Β’ φάσης του πανελληνίου που έγινε στην Θεσσαλονίκη, περίπου 3000 ευρώ. Το θυμάστε, καλύψατε το γεγονός και σας ευχαριστούμε γι αυτό.

Σε αυτή την εκδήλωση, ο ΓΓ της Ένωσης, χωρίς ντροπή και φυσικά χωρίς αναφορά στο χρηματικό, μας εκθείαζε πόσο μεγάλο σύλλογος είναι η Ένωση. Αστεία πράγματα. Μεγάλος σύλλογος με τα λεφτά άλλων.

Τέλος, καλύψαμε φυσικά και το ποσό των περίπου 5000 ευρώ της τελικής φάσης, πληρώνοντας ακόμα και τα δωμάτια προπονητών και staff της ομάδας! Την ίδια χρονική περίοδο, επιχειρηματίες όπως ο κύριος Μελελούδης, ο κύριος Μάρτος, ο κύριος Βρανάς και πολλοί άλλοι, βοήθησαν την ομάδα, είτε χρηματικά είτε με υπηρεσίες.

Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους, όχι τροφεία δεν πρέπει να διεκδικεί η ΕΚΚ, αλλά θα πρέπει να μας πληρώσει κιόλας.

Οι Πάνθηρες, από την άλλη και πρέπει να σημειωθεί αυτό, την περσινή χρονιά διέλυσαν ουσιαστικά το τμήμα κορασιδων τους και παραχώρησαν τις δύο καλύτερες παίκτριες τους στην Ένωση, για το κοινό καλό των παιδιών.

Σας πληροφορώ ότι η απόδοση των δύο κοριτσιών ήταν τέτοια, που νομίζω ότι χωρίς αυτά, δεν θα κατακτούσαμε το μετάλλιο.

Η ΕΚΚ με την συμπεριφορά της μας έδιωξε από την ομάδα και δεν έχει σχέση αν πηγαίναμε στους Πάνθηρες ή οπουδήποτε αλλού. Ίδια ακριβώς συμπεριφορά επέδειξε και πέρσι σε άλλη μια κοπέλα, της οποίας σθεναρά αρνιόταν να τις δώσει το δελτίο για να παίξει στον ΠΑΟΚ. Τελικά και εκεί δικαιώθηκε το παιδί, απλά οι ιθύνοντες δεν βάζουν μυαλό. Το έγκλημα δηλαδή είναι επαναλαμβανόμενο.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι στο να διαχειρίζονται μικρά παιδιά. Τα παιδιά μας τα βλέπουν μόνο ως χρήμα.

Σαν πατέρας λοιπόν, η συμβουλή μου στους άλλους γονείς είναι τα παιδιά σας να τα πάτε σε σωματεία που οι υπεύθυνοι αγαπούν τον αθλητισμό και τα παιδιά σας πιο πολύ από το χρήμα. Υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι στην πόλη και αν δεν υπάρχουν, είναι στο χέρι μας να τους δημιουργήσουμε με την συμπεριφορά μας.

Σύλλογοι χρηματοθήρες και εκβιαστές, ανήκουν στο παρελθόν και θα μείνουν εκεί».  

Πηγή: www.proininews.gr