Skip to main content

Ταντουρόβσκα στο Superbasket: «Στο τέλος της ημέρας όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, μπορεί να γίνει» (pic)

Μια από τις κορυφαίες σκόρερ της εφετινής Α2 γυναικών και παίκτρια του Βόλου, Άνα Ταντουρόβσκα μίλησε στο Superbasket για την πορεία της θεσσαλικής ομάδας, αλλά και για την επάνοδό της στα παρκέ βγάζοντας δύναμη ψυχής, έπειτα από έναν τραυματισμό που την κράτησε εκτός για 2 χρόνια.

Την εφετινή σεζόν είναι πρώτη σε εύστοχα τρίποντα, με την έμπειρη παίκτρια να έχει σημειώσει ήδη 19 στα 6 ματς που έχει παίξει με τη φανέλα του Βόλου.

Η Ταντουρόβσκα είναι πολύ γνωστή παίκτρια στο βολιώτικο μπάσκετ καθώς έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Τέλος, με την Εθνική της Βόρειας Μακεδονίας έχει συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ του 2018.

Η συζήτηση ξεκίνησε ακριβώς από αυτό για το οποίο τον τελευταίο καιρό θεωρείται... σεσημασμένη, με τη διεθνή παίκτρια να τονίζει ότι το να έχει την απόφαση στα χέρια της παίρνοντας το μεγάλο σουτ είναι κάτι που το επιζητά. 

Κατόπιν αναφερθήκαμε συνολικά για τη φετινή παρουσία, αλλά και νοοτροπία και δομή του Βόλου στην Α2, ενώ τέλος ζητήσαμε από την Ταντουρόβσκα να αναφερθεί στον τραυματισμό της που την κράτησε 2 χρόνια εκτός παρκέ, με την έμπειρη παίκτρια να βγάζει δύναμη ψυχής.

TANTURAKIS 5 Ssuper

Αν δούμε τα φύλλα αγώνα συνήθως έχεις πάνω από 3 εύστοχα τρίποντα. Είναι το αγαπημένο σου σουτ; Το να έχεις την απόφαση στα χέρια σου είναι κάτι που σε «εξιτάρει»;

«Ναι νιώθω αρκετά άνετα και το επιζητώ».

Είστε στο 6-1 και πορεύεστε με 5 συνεχόμενες νίκες. Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα σας;

«Αυτή η ομάδα πέρυσι χτίστηκε για να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί.Ανεβήκαμε σε 8 μήνες στην Α2.Φέτος το πρωτάθλημα είναι παρά πολύ δύσκολο και έχει δυνατές ομάδες.Αυτό θα κριθεί από την διάρκεια της κάθε ομάδας και κατά ποσό θα είναι υγιής.Κρατάμε χαμηλά τους τόνους και κάθε αγώνα τον αντιμετωπίζουμε σαν έναν τελικό».

BOLOS TEAM super

Έχουμε δει ότι έχουμε και ομάδες στις μικρές ηλικίες. Το μπάσκετ γυναικών του Βόλου είναι σε παραγωγική διαδικασία; Θέλετε να βγάλετε «νέες Ταντουρόβσκα»;

«Σε πρώτη φάση προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι μόνο μέσω της προπόνησης μπορούν να διακριθούν στο σπορ.
Παιδιά με ταλέντο υπάρχουν. Κατά ποσό θα βγουν «νέες Ταντουροβσκα» εξαρτάται από το αν θα αφιερώσουν χρόνο μέσα στο παρκέ και μείνουν προσγειωμένες και ταπεινές».

TANTURAKIS 4 super

 Απουσίασες λόγω τραυματισμού στο γόνατο για 2 χρόνια. Πώς  ήταν εκείνο το διάστημα; πως αισθάνεσαι τώρα που είσαι πίσω στη δράση και πας καλά;

«Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για μένα γιατί το πόδι μου δεν ήταν καλά ούτε για την καθημερινότητά μου. Είχα οξύ πόνο στο περπάτημα, στο ανέβασμα σκαλιών, στην ορθοστασία.
Όταν έκανα την αρθροσκόπηση στον χόνδρο ο γιατρός μου είπε ότι θα μείνω εκτός 2 μήνες, όχι 2 χρόνια!
Οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι για μένα το να παίζω είναι κάτι πολύ παραπάνω από 3-4 τρίποντα.
Είμαι χαρούμενη που μπορώ να κάνω το άθλημα που αγαπώ.
Όλο αυτό με έχει κάνει πιο δυνατή σαν άνθρωπο και να πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, μπορεί να γίνει».