Skip to main content

Βόλος WBC - Ένας χρόνος λειτουργίας με απόλυτη επιτυχία και το ταξίδι συνεχίζεται... (pic)

Ένας χρόνος επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων συμπληρώθηκε πριν λίγες ημέρες για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Βόλου, με τις κυανέρυθρες να έχουν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στη σύντομη ζωή του. 

Οι σκέψεις για ίδρυση της ομάδας, αλλά και οι πρώτες κινήσεις δημοσιεύτηκαν στο Superbasket με ρεπορτάζ στις 13/9/2022, ενώ το πρώτο επίσημο ματς δόθηκε στις 20/11/2022.

Βάση της ομάδας από την αρχή υπήρξαν οι τρομερές και έμπειρες Ραφαέλα Σουλτάνη και Άνα Ταντουρόβσα, ενώ η έλευση πολύπειρων ποιοτικών αθλητριών όπως η Μαγκλάρα, η Κασνέστη και άλλες έδωσαν μεγάλη ώθηση στις Βολιώτισσες.

ΒΟΛΟΣ ΣΗΜΑ super

Ο Βόλος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην ΕΣΚΑΘ γυναικών με μόλις 1 ήττα, ενώ  κατέκτησε και την άνοδο στην Α2 γυναικών, αφού έκαμψε την αντίσταση του ΓΑΣ Κομοτηνής. 

Στην Α2 γυναικών οι κυανέρυθρες ξεκίνησαν με νίκη κόντρα στο ιστορικό σωματείο του Άρη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία μέχρι στιγμής έχουν ρεκόρ 4-1, ενώ σε όλη τη ζωή έχουν ρεκόρ 14 νίκες και μόλις 2 ήττες. 

Ο Βόλος συνεχίζει με τα ίδια επιτυχημένα υλικά!

Η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ γυναικών κράτησε στη θέση του τον επιτυχημένο Τρύφωνα Ράπτη ο οποίος έχει πλούσια εμπειρία στο πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ακόμα, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας παρέμεινε ο κόουτς Στέφανος Μπαντίδης που κατάφερε να δομήσει μια ομάδα με χαρακτήρα και ποιότητα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε επαρχιακή ομάδα. 

Από εκεί και πέρα ο κορμός των Σουλτάνη, Ταντουρόβσκα, Ζήτη, Αγαγιώτου, Σαρακατσάνη και Τόσκα συμπληρώθηκε με την πολύπειρη Βολιώτισσα Κουτσουνούρη που είναι φόβητρο για κάθε αντίπαλο στην Α2 και διακρίνεται και από το μέταλλο νικήτριας.

Ακόμα, η Κατερίνα Τσιμπίδη που αποτελεί από τις πιο σημαντικές κινήσεις της ομάδας προσφέρει ήδη στις κυανέρυθρες τόσο στη θέση «1», όσο και σε άλλες θέσεις, με την Ελληνίδα παίκτρια να βγάζει τον καλύτερό της εαυτό στη θεσσαλική ομάδα.

BOLOSPROPO super

Τέλος, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η νεανική ενίσχυση της ομάδας του Βόλου, με τις Μίχαλου, Παπαζαφειροπούλου και Μιχαηλίδου να έχουν πολύτιμη συμβολή στην εφετινή πορεία της ομάδας. 

Στον ένα χρόνο λειτουργίας, η θεσσαλική ομα΄δα καταφέρνει να αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα ως μια δυναμική προσπάθεια από την επαρχία. Το ταξίδι συνεχίζεται...