Skip to main content

Τσιμπίδη στο Superbasket: «Νιώθω τιμή που συμμετέχω σε αυτή την ιστορική στιγμή της ομάδας του Βόλου»

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Βόλου έπαιξε το πρώτο της ματς σε Εθνική κατηγορία το Σάββατο 7/10, οπότε και νίκησε τον Άρη στο ΕΑΚ Βόλου με 71-47. Η Κατερίνα Τσιμπίδη που κλήθηκε να συμβάλει στην προσπάθεια των κυανέρυθρων την εφετινή σεζόν μίλησε στο Superbasket για το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας στην Α2 γυναικών. 

Η Ελληνίδα παίκτρια δεν είχε κάποια σχέση με το Βόλο πριν φορέσει τη φανέλα της ομάδας μπάσκετ, ωστόσο δείχνει να έχει μπει στο νόημα της αποστολής που έχουν τα κορίτσια του  κόουτς Μπαντίδη.

Το Superbasket απευθύνθηκε στην άλλοτε παίκτρια του Κρόνου Αγίου Δημητρίου κι εκείνη απάντησε σε 3 ερωτήσεις για την εκκίνηση του Βόλου στο εφετινό πρωτάθλημα της Α2 Βορρά. 

-Ο Βόλος για πρώτη φορά στις Εθνικές κατηγορίες στο μπάσκετ γυναικών. Πώς αισθάνεσαι ως μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής για την ομάδα σας;

«Η ομάδα δημιουργήθηκε πέρσι με στόχο την άνοδο και το πρωτάθλημα της Α2 πράγμα που επιτευχθεί! Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα και χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος της. Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και ελπίζω να έχουμε μια καλή πορεία».

-Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς με τον Άρη;

«Καταρχάς να πούμε ότι ο Άρης είναι μια ιστορική ομάδα στο μπάσκετ γυναικών. Όσον αφορά το ματς, θεωρώ ότι μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Πιέσαμε στην άμυνα και βάλαμε εύκολα καλάθια. Έτσι περάσαμε μπροστά στο σκορ από την αρχή και αυτό μας έδωσε έναν αέρα ψυχολογικά προκειμένου να πάρουμε τη νίκη».

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το «ταβανι» της ομάδας σας φέτος;

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν κοιτάμε άλλους στόχους παρα΄ μόνο να κερδίσουμε το επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι που είναι στις 22/10 εκτός έδρας με την Ολύμπια Λάρισας. 

Συνολικά πάντως θα ήθελα να πω ότι υπάρχει ξεχωριστό κίνητρο και για μένα να πετύχω και να βοηθήσω την ομάδα του Βόλου να έχει μια πολύ καλή ανταγωνιστική παρουσία στην πρώτη της σεζόν στην Α2 γυναικών».

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του Βόλος wbc - Άρης: