Skip to main content

Παναθλητικός – Τα ηνία στον Γυμνόπουλο

Η νέα σεζόν θα βρει τον Παναθλητικό στην Α2 Γυναικών, με την ομάδα των Συκεών να ανακοινώνει την πρόσληψη του Φοίβου Γυμνόπουλου στην θέση του Head Coach.

Μάλιστα, ο Γυμνόπουλος, εντός από τα ηνία της πρώτης ομάδας, αναλαμβάνει και τις νεανίδες, καθώς και ως τεχνικός διευθυντής των αναπτυξιακών τμημάτων αγοριών και κοριτσιών (U21, εφήβων, παίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων) και επικεφαλής όλου του αναπτυξιακού προγράμματος του συλλόγου στο σύνολο των ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Φοίβος Γυμνόπουλος στον Παναθλητικό Συκεών!

Ο Παναθλητικός Συκεών ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Φοίβο Γυμνόπουλο ο οποίος αναλαμβάνει, επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου όλου του συλλόγου.

Συγκεκριμένα θα είναι head coach των ομάδων Γυναικών & Νεανίδων, τεχνικός διευθυντής των αναπτυξιακών τμημάτων αγοριών και κοριτσιών (U21, εφήβων, παίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων) και επικεφαλής όλου του αναπτυξιακού προγράμματος του συλλόγου στο σύνολο των ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών.

Ταυτιζόμενος απόλυτα με το πλάνο ανάπτυξης της διοίκησης, αναλαμβάνει να οδηγήσει τον σύλλογο στην νέα εποχή έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την εξέλιξη και βελτίωση του πλήθους των ταλαντούχων κοριτσιών του συλλόγου σε συνδυασμό με την περαιτέρω εξέλιξη των αναπτυξιακών τμημάτων αγοριών που τα τελευταία χρόνια έχουν επιδείξει σημαντική πρόοδο και τη νέα σεζόν αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο στην επόμενη 3ετία να συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της πόλης.

Ο Φοίβος που θεωρείται σήμερα από τους αρτιότερους και πλέον καταρτισμένους αναπτυξιακούς προπονητές της πόλης με σημαντική πορεία και διακρίσεις, θα έχει την αποκλειστική ευθύνη επιλογής και στελέχωσης του Παναθλητικού από ένα επιτελείο έμπειρων προπονητών και γυμναστών το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Όσον αφορά την γυναικεία ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στην Α2 (θα απαρτίζεται κυρίως από τον κορμό της φετινής ομάδας των νεανίδων), προτεραιότητα θα δοθεί στα νεαρά κορίτσια του συλλόγου που θα έχουν την ευκαιρία να ηγηθούν της προσπάθειας του συλλόγου να επιστρέψει στην Α1, λειτουργώντας παράλληλα σε ένα πρωτοποριακό μοντέλο ατομικής βελτίωσης ξεκινώντας μάλιστα άμεσα από τις επόμενες ημέρες .

Η δε παρουσία του Φοίβου στα τμήματα αγοριών, δείχνει και τη στόχευση της διοίκησης για αντίστοιχη – με αυτή των κοριτσιών – παραγωγική διαδικασία.

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος ως αθλητής αγωνίστηκε σε πλήθος ομάδων Α2, Β’, Γ’ Εθνικής ξεκινώντας από τον Αία Ευόσμου, ενώ ως head coach βρέθηκε στους Άνδρες και τους Νέους του Αίαντα Ευόσμου, την Ελπίδα Αμπελοκήπων, το παιδικό του Α.Σ. Καστοριάς, ενώ διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της GBA. Από πλευράς διακρίσεων, η σημαντικότερη ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος U21 με τους νέους του Αίαντα Ευόσμου (2019).

Την τελευταία 2ετία ηταν επικεφαλής της Ακαδημίας μπάσκετ του Αρη ενώ μέσα στη χρονιά διατέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα head coach του Ηρακλή στην Elite League

Coach Foivos Gm, καλωσόρισες στην οικογένεια του Παναθλητικού!

Οι πρώτες δηλώσεις του coach Φοίβου:

«Παρακολουθούσα και θαύμαζα τα τελευταία χρόνια την σπουδαία πορεία και τις επιτυχίες του συλλόγου ωστόσο εκείνο που με εξίταρε ήταν η προσήλωση της διοίκησης στο να στηρίζει και να δίνει χώρο για εξέλιξη στα δικά της παιδιά φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να ρίχνει στα βαθιά κορασίδες και νεανίδες ακόμη και στην Α1. Παράλληλα διαπίστωσα ότι και στα τμήματα αγοριών υπάρχουν και μεγάλες προοπτικές αλλά και πολύ ενδιαφέρον αναπτυξιακό και παραγωγικό πλάνο. Όσο δε για τις ακαδημίες του συλλόγου, τόσο οι υποδομές όσο και το πλήθος αγοριών και κοριτσιών, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Το τελευταίο διάστημα που οι συζητήσεις με τη διοίκηση για συνεργασία προχώρησαν σε λεπτομέρειες, αντιλήφθηκα ότι η οργάνωση και το μοντέλο λειτουργίας του συλλόγου είναι από τα αρτιότερα που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί εγγύηση για το παρόν και το μέλλον.

Το να σε εμπιστεύεται μια τόσο αξιόλογη διοίκηση, να αναλάβεις εξ ολοκλήρου ένα τόσο ισχυρό οικοδόμημα, αποτελεί ευθύνη αλλά και μια υπέροχη πρόκληση

Εύχομαι κι ελπίζω ότι με πολλή και οργανωμένη δουλειά θα διασφαλίσουμε μια ακόμη πιο σπουδαία αναπτυξιακή πορεία δίνοντας αντίστοιχη προτεραιότητα και στα τμήματα των αγοριών που κι εκεί οι προοπτικές είναι εξαιρετικές».