Skip to main content

Με το δεξί η Αβενίδα της Φασούλα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας γυναικών

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει...

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Αβενίδα στην έδρα της  στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών της Euroleague women με 77-63 επί της Τζιρόνα στον Ισπανικό "εμφύλιο" και έκανε το 1-0. 

Η ομάδα της Μαριέλλας Φασούλα πήρε κεφάλι από την αρχή με μικρή διαφορά.

Η είσοδος της διεθνούς μας σέντερ, η οποία προέρχεται από τραυματισμό, όμως στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου με έξι μαζεμένους δικούς της πόντους και μια ασίστ μεγάλωσε την διαφορά και το ημίχρονο τελείωσε με σκόρ 48-33.

Η Τζιρόνα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους δέκα πόντους καθώς οι γηπεδούχες, που με τον αποκλεισμό των Ρωσικών ομάδων προβάλει σαν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση τού τίτλου, παίρνει πόντους από πολλές παίκτριες μεγάλωσε πάλι την διαφορά και έφτασε άνετα στην νίκη. 

Η Φασούλα αδυνατισμένη, εχει ρίξει πολύ δουλειά αγωνίστηκε ένδεκα λεπτά είχε και δύο ριμπάουντ...σίγουρα έχει αλλάξει επίπεδο, αποτελεί σπουδαίο έργαλειο για τον κορυφαίο πέρυσι κόουτς στην Ευρώπη Ρομπέρτο Ινάγκεζ. 

Πρώτες σκορερς τής Αβενίδα από την οποία σκόραραν οκτώ παίκτριες οι τρεις  περιφερειακές Ντομιγκεζ 12π, Καθόρλα 13π. και Σάμουελσον 11π. 

Η ρεβάνς θα γίνει την άλλη Τετάρτη στην Τζιρόνα και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι πάλι στην Σαλαμάνκα. 

Η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες θα πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Euroleague women.