Skip to main content

Η Μπρεάνα Στιούαρτ στο SuperBasket: «Το πιο σημαντικό είναι οι νίκες, αλλά πρέπει να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι»

 Η άσος των Σιάτλ Στορμ, Μπρεάνα Στιούαρτ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη μέσω WNBA Media Availability σχετικά με τα νικηφόρα αποτελέσματα της φετινής σεζόν και πώς αξιολογεί την εμφάνιση της ομάδας της μέχρι τώρα.

 Η 26χρονη Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ, Μπρεάνα Στιούαρτ είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αθλήτριες παγκοσμίως στο γυναικείο μπάσκετ και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο πρωταθλήματα WNBA (2018,2020), δύο τίτλους MVP Finals (2018,2020), ένα τίτλο MVP της σεζόν του 2018, δύο συμμετοχές σε All Star Game (2017, 2018), τέσσερα πρωταθλήματα του NCAA (2013-2016), ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και δύο χρυσά μετάλλαι στα Παγκόσμια πρωταθλήματα (2014-2018), αλλά και μια κατάκτηση EuroLeague Women.

Η Σιάτλ Στορμ είναι πρώτη στην Δυτική Περιφέρεια με ρεκόρ 6-1 και υπενθυμίζουμε ότι η Νοέλ Κουίν αντικατέστησε τον κόουτς Νταν Χιούζ στην θέση του προπονητή, ο οποίος σταμάτησε μετά από 19 χρόνια στο WNBA.

Η Μπρεάνα Στιούαρτ ήταν η MVP στον αγώνα με την Ιντιάνα Φέβερ, οπού η Σιάτλ Στορμς νίκησαν με 88-73 και είχε 28 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο μπλοκ και δύο ασίστ, ενώ σε εφτά ματς έχει κατά μέσο όρο 23.3 πόντους, 9.7 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 1.9 μπλοκς και ένα κλέψιμο σε 35.1 λεπτά. 

Πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Θα ήθελα να μας αξιολογήσεις το πώς τα πηγαίνει η ομάδα μέχρι τώρα;

Image

Θεωρώ ότι πρώτα από όλα, κοιτάτε στα πρώτα δύο παιχνίδια που παίξαμε κόντρα στις Λας Βέγκας Έισις. Αυτός ήταν ένας δύσκολος τρόπος για να ξεκινήσουμε την σεζόν και το γεγονός ότι ήρθαμε 1-1 στα παιχνίδια, με πραγματικά πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, πολύ καλές ομάδες και συνεχίσαμε να βελτιωνόμαστε πριν ξεκινήσουμε να παίρνουμε μπρος. Προφανώς, το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι οι νίκες, να συνεχίζουμε να συλλέγουμε νίκες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε με ένα τρόπο ώστε να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Νομίζω το τελευταίο παιχνίδι ήταν κόντρα στις Μινεσότα Λίνξ, δείτε πώς κοντρολάραμε το τέμπο και το ρυθμό σε ολόκληρο το παιχνίδι, αυτό θέλουμε να κάνουμε μελλοντικά  και πραγματικά το ανυπομονούμε απόψε (οι Στόρμ νίκησαν τις Φέβερ με 88-73) και επίσης παίζουμε καλά εντός έδρας. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη εντός έδρας, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι δύσκολα, με όποια ομάδα κι αν παίζουμε.

Δείτε την ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη στο 7:00 λεπτό: