Skip to main content

Η Σερίλ Ριβ στο SuperBasket: «Θέλω να κρατήσουμε την συνοχή και συνεκτικότητα» (vid)

Η προπονητής των Μινεσότα Λινξ, κόουτς Σερίλ Ριβ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη μέσω WNBA Media Availability σχετικά με το ποιο είναι το στοιχείο που κρατάει από την νίκη κόντρα στις Κονέκτικατ Σαν.

 Η 54χρονη Αμερικανίδα προπονήτρια είναι από τους θρύλος του WNBA, αφού έχει  κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα ως κόουτς (2011, 2013, 2015, 2017), δύο φορές  ως ασίσταντ κόουτς (2006, 2008), έχει βρεθεί τρεις φορές ως προπονήτρια στο All Star Game του WNBA (2013, 2014, 2017), ενώ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία της διοργάνωσης. Η κόουτς Ριβ έχει τις περισσότερες νίκες που σημείωσε ποτέ γυναίκα προπονήτρια στο WNBA, αλλά και προπονητής στην postseason του WNBA. 

EiI71JLU8AEnY4T12345_1.jpg

Στην φετινή σεζόν η  Μινεσότα Λίνξ δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς νίκησε τις Κονέκτικατ Σαν στην παράταση και έχουν ρεκόρ 1-4, με τα περισσότερα ματς να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η ομάδα από την Μινεσότα θέλει να ανακάμψει και για αυτό απέκτησε την γκαρντ Λαίσα Κλαρεντόν, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε η Ναφέσα Κολίερ. 

 Όλα όσα δήλωσε η κόουτς Σερίλ Ριβ στο superbasket.gr και τον Άρη Κατσίδη: 

 Ποια χαρακτηριστικά και στοιχεία από την νίκη σας επί των Κονέκτικατ Σαν, θέλετε η ομάδα σας να βασιστεί στα επόμενα παιχνίδια;

 Ναι, νομίζω θα ήθελα  την συνοχή και συνεκτικότητα με την οποία παίξαμε. Ήμασταν πολύ καλύτερα αμυντικά από ό, τι ήμασταν επιθετικά.  Κάναμε τη ζωή μας πολύ πιο δύσκολη από ό, τι έπρεπε να είναι, λόγω κάποιων πραγμάτων στην επίθεση που δεν κάναμε. Αλλά αυτό που εκτίμησα όταν μίλησα για τη συνοχή και την συνεκτικότητα, ήμασταν εκεί, ήμασταν συγκεντρωμένοι, είχαμε την πλάτη του άλλου αμυντικά, αλλά τότε νομίζω το ίδιο πράγμα συνέβη επιθετικά. "Μιλούσαμε" στον εαυτό μας στις δύσκολες στιγμές, δεν τα παράτησαν ποτέ. Ήμασταν πίσω με οχτώ πόντους με 1:30 λεπτό να απομένει, σκοράραμε στο 1:08 και μειώσαμε την διαφορά στους πέντε πόντους. Συνέχισαν απλά να παίζουν ανταγωνιστικά και αυτό ίσως είναι που στους τέσσερις πρώτους αγώνες που αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ξέραμε ότι (το είχαμε) και πολύ απλά, γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε την αποφασιστικότητα που είχαμε σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Και οπότε  αυτό είναι το στοιχείο που  θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το έχουμε. Όταν οι καιροί είναι καλοί τότε είναι πολύ εύκολο, να επικοινωνούμε και όλα αυτά. Όταν  οι καιροί είναι δύσκολοι, χρειάζεται να δουλευτεί από εσένα αυτό, για να σταματήσει η "αιμορραγία" όταν πρέπει".

Δείτε στο σχετικό βίντεο την ερώτηση του superbasket.gr στο 12:40: