Skip to main content

Α1 Γυναικών: Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού, αναβλήθηκε ο δεύτερος τελικός με Ολυμπιακό

Στην απόφαση να κάνει δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού, για την τελευταία επίθεση του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών με τον Ολυμπιακό και το καλάθι της Ριντ, που κρίθηκε εκπρόθεσμο, προχώρησε η ΚΕΔ,  με βάση την απόφαση που πήρε πρωτοδίκως το μέλος της Κεντρική Επιτροπής Διαιτησίας, Κώστας Κορομηλάς. Αναβλήθηκε ο δεύτερος τελικός της Λεωφόρου.

Να θυμίσουμε πως οι διαιτητές της αναμέτρησης (Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος, Καλδίρης)  είχαν κρίνει εξ αρχής εκπρόθεσμο το καλάθι της Ριντ και εν συνεχεία συμβουλεύτηκαν το instant replay της διαδικτυακής μετάδοσης, κίνηση στην οποία πάτησε ο Παναθηναϊκός για να προχωρήσει σε ένσταση, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Πλέον απομένει να μάθουμε αν, μετά και την απόφαση της ΚΕΔ, επαναληφθεί εξ ολοκλήρου η αναμέτρηση του ΣΕΦ ή παιχτεί το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Όσον αφορά τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένος για το μεσημέρι της Κυριακής (16/5, 14:30), η ΕΟΚ προχώρησε στην αναβολή του, ειδοποιώντας εγγράφως τις δύο ομάδες και πλέον καλείται να βρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του. Όλα αυτά και ενώ το καλεντάρι είναι... ασφυκτικό, καθώς μέσα στην εβδομάδα ξεκινα και η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, ενόψει του Eurobasket.

Να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα ένστασης κατά της απόφασης, την οποία θα εξετάσουν τα άλλα μέλη της ΚΕΔ, κύριοι Συμεωνιδης, Ταβουλαρέας, Ζαβλανός και Μητσόπουλος.

Δείτε την επίμαχη φάση: