Skip to main content

Σαρηγιαννίδου: «Η νίκη με τον ΠΑΟΚ ήταν ότι έπρεπε για να πάρει ψυχολογία η ομάδα»

Η Κωνσταντίνα Σαρηγιαννίδου αναδείχθηκε MVP της 17ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, μετά την… εκκωφαντική της εμφάνιση (29 πόντοι, επτά τρίποντα), στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ, με την φόργουορντ των Ιωαννίνων, να μιλά στο EOK WEB Radio για την νίκη της ομάδας της, το δικό της… κρεσέντο, αλλά και την προοπτική συμμετοχής στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά η Σαρηγιαννίδου μίλησε:

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Θα μας έβγαινε αντίδραση, δε μπορούσαμε πάλι να χάσουμε στο τέλος. Τα προηγούμενα δύο ματς που χάσαμε ήταν “βαριές” ήττες. Ήταν στο τέλος, που λες “κρίμα” και μετά σε πιάνει το “γιατί το φτάσαμε ως εκεί;” ή “γιατί είμαστε τόσο άτυχοι;”. Δεν υπάρχει μόνο τύχη, σε μεγαλύτερο βαθμό είναι το τακτικό κομμάτι. Αυτή η νίκη ήταν ό,τι έπρεπε για να πάρει ψυχολογία η ομάδα».

Για το πώς διαχειρίστηκαν τις δύο προηγούμενες ήττες ενόψει αυτού του αγώνα: «Προσπαθούσαμε να βγάλουμε πολλή ενέργεια στην προπόνηση, να υπάρχει ανταγωνισμός, να μπουστάρει η μία την άλλη, ν’ ανεβαίνουμε μεταξύ μας, να βγάζουμε ωραίες φάσεις και να γίνεται ανταγωνιστική η προπόνηση ώστε να νιώσουμε καλά και να το αφήσουμε πίσω μας. Το “γιατί” και το “κρίμα” φεύγει μέσα στο παρκέ με τις πράξεις, όχι με τα λόγια. Τα λόγια είναι λόγια, μπορεί να σε ακούσει κάποιος μπορεί και να μη σε ακούσει. Πήγαμε στο γήπεδο και προσπαθήσαμε η μία να ανεβάσει την άλλη».

Για το μεγάλο σουτ που πέτυχε στο 74-74 για το 77-74: «Είναι το ένστικτο. Εκείνη την ώρα δε σκέφτηκα κάτι. Βλέπω την αντίπαλη ψηλή ότι είναι προς τα μέσα και ένιωσα ότι το ‘χω. Έτσι, το πήρα, το έβαλα και κερδίσαμε το ματς ευτυχώς».

Για το 7/9 που είχε απ’ τη γραμμή του τριπόντου: «Εκείνη την ώρα μέσα στον αγώνα δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω. Παίρνω απ’ τον αγώνα ό,τι μού δίνει αυτός. Μας έδωσαν τα σουτ, τα πήραμε και μπήκαν. Δεν ήταν μόνο ότι είχα εγώ πολύ καλό ποσοστό στο τρίποντο, ήταν όλες οι κοπέλες, όπως και στο προηγούμενο ματς. Είναι η ψυχολογία, όπου μπαίνει το ένα σουτ, μπαίνει και το 2ο και μετά ανεβαίνεις. Είναι λίγο και το να είσαι στη μέρα σου».

Για το πώς διαχειρίζεται την εξαιρετική της εμφάνιση στο παιχνίδι: «Πήγαμε στην προπόνηση σήμερα (04/03), δουλέψαμε κανονικά όπως κάθε βδομάδα, δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Μου έστειλε ο σύζυγός μου χθες (03/03) το ότι με ανέβασαν στα social media και του είπα “Θέλω να το χαρώ σήμερα αυτό που έγινε, αλλά αύριο θέλω να είναι σαν να μην έγινε ποτέ και να διαχειριστώ τον επόμενο αγώνα”. Αυτό θέλω να κάνω κυριολεκτικά. Δε θέλω να μείνω σ’ αυτήν την εμφάνιση, θέλω να φύγω από αυτό. Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα εννοείται, δε μπορώ να κρυφτώ, αλλά θέλω να περάσει, να πάμε αύριο προπόνηση και να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Ηρακλή».

Για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος: «Ελπίζουμε πως δε θα ξαναμπούμε σε περιπέτειες. Έχουμε τρία εντός έδρας ματς που μπορούμε να τα “χτυπήσουμε”, υπάρχουν και εκτός έδρας που μπορούμε να “χτυπήσουμε”. Έχουμε μπει σε μία ροή και ελπίζω να συνεχίσει να ανεβαίνει η ομάδα. Έχουμε αυτοπεποίθηση για να κάνουμε και το παραπάνω».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Ο κόσμος μας είναι ανάλογα με το ποδόσφαιρο. Ό,τι και να λέμε, ΠΑΣ Γιάννινα είναι το ποδόσφαιρο. Οπότε, επειδή φέτος δεν είναι πάρα πολύ καλά η ομάδα ποδοσφαίρου, μας παίρνει λίγο κι εμάς η μπάλα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό, αν όχι φέτος, του χρόνου και να έχουμε περισσότερο κόσμο. Βέβαια, μπορεί να έφυγαν οι κλασσικοί οπαδοί, αλλά έχουμε πάρα πολλές οικογένειες με παιδιά που έρχονται στο γήπεδο».

Για το κομμάτι στο οποίο είναι καλύτερη: «Δεν ξέρω αν κάνω κάτι πάρα πολύ καλά ή αν μπορώ να κάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο ανάλογα τι μου δίνει το παιχνίδι. Εγώ προσπαθώ σαν παίκτρια κάθε μέρα να δουλεύω όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορώ να πάρω ό,τι μού δώσει το παιχνίδι. Δε μπορώ να πω ότι με χαρακτηρίζει κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο».

Για τις προσωπικές τις φιλοδοξίες και το αν έχει σκεφτεί την Εθνική ομάδα: «Ποια γυναίκα ή πιο κορίτσι δε θα χαρεί άμα κληθεί στην Εθνική; Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι δική μου απόφαση, ούτε του κόσμου. Υπάρχει ένας προπονητής και μια διοίκηση από πίσω, όπου επιλέγουν τις παίκτριες που θέλουν και που ταιριάζουν στην ομάδα. Είναι ένα θέμα που έχει πολλά “παρακλάδια”. Εγώ προσωπικά θέλω κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερη. Δουλεύω πολύ και προσπαθώ να βρω καινούργιες μεθόδους να δουλέψω ακόμα περισσότερο. Μ’ αρέσει να είμαι στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο. Δεν το κάνω γιατί πληρώνομαι πάρα πολύ καλά γι’ αυτό ή για να περνάει η ώρα μου, μ’ αρέσει πάρα πολύ».