Skip to main content

Αναστασοπούλου: «Παιχνίδια όπως αυτό με τον Αθηναϊκό ωθούν τον κόσμο στα γήπεδα»

Ο Πρωτέας Βούλας απέδρασε από το κλειστό της Εργάνης νικώντας τον Αθηναϊκό με σκορ 88-84 έπειτα από δυο παρατάσεις σε ματς που έσπασαν καρδιές και η Χριστίνα Αναστασοπούλου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη νίκη των κυανέρυθρων. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μεγάλη νίκη στη β’ παράταση για την ομάδα σου απέναντι στον Αθηναϊκό. Τι ήταν αυτό που μέτρησε ώστε ο Πρωτέας Βούλας να φτάσει στο στόχο του;

«Θεωρώ πως αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η θέληση μας για την νίκη, η συγκέντρωση και η προσωπικότητα που δείξαμε στα τελευταία λεπτά σαν ομάδα. Θέλαμε πολύ να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο που δείχνει ότι θα είναι δυνατός και ιδίως στην έδρα του».

Πώς ζεις μέσα από το παρκέ ένα τέτοιο παιχνίδι που χρειάζεται 50 αγωνιστικά λεπτά για να αναδειχθεί ο νικητής;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Την ώρα που παίζεις έναν αγώνα που πηγαίνει πόντο πόντο, αψηφάς την κούραση και συνεχίζεις να δίνεις το 100% των δυνάμεων σου μέχρι να λήξει ο χρόνος και να αναδειχθεί ο νικητής είτε είναι παιχνίδι των 40 είτε των 50 λεπτών. Το μόνο που θέλεις είναι να νικήσει η ομάδα σου».

Τι κρατάς από αυτό τον αγώνα; Πώς αισθάνεται μια αθλήτρια;

«Σίγουρα ένας αθλητής νιώθει την χαρά της νίκης μετά από ένα τέτοιον αγώνα. Κρατάμε την νίκη και την μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θεωρώ πως μέσω τέτοιων παιχνιδιών η ομάδα βελτιώνεται και αποκτά χαρακτήρα για την συνέχεια. Επίσης αισθάνεσαι και μια δικαίωση δεδομένου ότι η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλες μέσα στο παρκέ είχε ανταπόκριση».

Τέτοια παιχνίδια με συναρπαστική εξέλιξη πόσο βοηθούν το μπάσκετ γυναικών;

«Βοηθούν παρά πολύ το μπάσκετ γυναικών, καθώς είναι ανταγωνιστικά και ωθούν τον κόσμο να ασχοληθεί και να παρακολουθήσει τα παιχνίδια. Οι παίκτριες και των δύο ομάδων έδωσαν τα πάντα στο παρκέ και είμαι σίγουρη ότι από τέτοια παιχνίδια το μπάσκετ γυναικών βγαίνει πολλαπλά κερδισμένο».

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών; Θα είναι ανταγωνιστικό;

«Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες είναι αξιόλογες με μικρές διάφορες η μια από την άλλη και κάθε Κυριακή θεωρώ πως θα έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια. Εύχομαι ο κόσμος να έρχεται στα γήπεδα και να στηρίζει τις προσπάθειες όλων των ομάδων».