Skip to main content

Σπυριδοπούλου στο Superbasket: «Θέλω κάθε τίτλο με τον ίδιο ζήλο, νίκη μπροστά στον κόσμο μας με τη Ρίγα»

Στη Media Day  της ομάδας μπάσκετ γυναικών βρέθηκε το Superbasket, όπου και συνομίλησε με την Άννα Σπυριδοπούλου, με την Ελληνίδα αθλήτρια να αναλύει τους στόχους των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Η Σπυριδοπούλου δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Πολύπειρη και σημαντική για τον Ολυμπιακό. Σε κάθε σεζόν έχει τη δική της ξεχωριστή συμβολή ώστε οι ερυθρόλευκες να κατακτούν τίτλους. 

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε την 7η σεζόν της στις Πειραιώτισσες και δηλώνει πιο... «πεινασμένη» από ποτέ για τίτλους, ενώ πισεύει ότι ο σύλλογος μπορεί να επιτύχει τη διάκριση στο Eurocup γυναικών.

Τέλος, όσον αφορά το παιχνίδι της Τρίτης 17/10 με τη λετονική Ρίγα στο ΣΕΦ, η φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά υπογράμμισε ότι η ομάδα θέλει να κάνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρώπη μπροστά στον κόσμο της. 

Αναλυτικά η συζήτηση με την Άννα Σπυριδοπούλου:

-Ποια σεζόν είναι αυτή που θα διανύσεις στον Ολυμπιακό;

«Είναι πολύ συμβολικό το νούμερο! Η 7η! Το «7» φοράω και είναι και ο αριθμός της ομάδας παράλληλα. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια πλέον. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη εδώ. 

Κάθε χρόνο με την ίδια δίψα για τους ίδιους στόχους στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη θα έλεγα ότι η ομάδα μας έχει εμπειρία και έχει ένα καλό όνομα, μια καλή βάση. 

Είμαστε πανέτοιμες για αυτή τη νέα σεζόν, για νέες εμπειρίες και ελπίζουμε να πάνε όλα κατ' ευχήν».

23 24 ANNASPIRA super

-Επεκτείνοντας λίγο τη σκέψη σου, υποδέχεσαι πλέον παίκτριες που θέλουν να κάνουν το παραπάνω βήμα. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό χρειάζεται να μπαίνεις σε κάποια συγκεκριμένη νοοτροπία;

«Ακριβώς όπως το είπες! Να μπαίνεις σε μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής. Κάνουμε πρωταθλητισμό. Έτσι, όποια αθλήτρια βρίσκεται εδώ από παλιά, όπως εγώ και η Αγγελική Νικολοπούλου, είτε είναι καινούργια στην ομάδα είναι σημαντικό να καταλαβαίνει που βρίσκεται. 

Ο Ολυμπιακός θέτει πάντα πολύ υψηλούς στόχους, γι' αυτό και κάθε χρόνο διαλέγει τις καλύτερες Ελληνίδες, αλλά και τις καλύτερες ξένες παίκτριες. 

Θα σου πω ότι μέχρι στιγμής πηγαίνουν όλα όπως τα θέλουμε. Η ομάδα έκανε μεταγραφές νέων παικτριών οι οποίες έχουν ενσωματωθεί πολύ γρήγορα και ευτυχώς έχουμε πολύ καλό κλίμα που είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα σε ένα γκρουπ ανθρώπων δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

-Στο Eurocup ξεκινήσατε εκκωφαντικά. Πως βλέπεις τον όμιλό σας γενικά;

«Ξεκινήσαμε κάπως διστακτικά και είναι λογικό γιατί είμαστε μια νέα ομάδα. Όταν όμως βρήκαμε τα πατήματά μας  γινόμασταν όλο και καλύτερες. 

Η Καϊσέρι είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει μια φοβερή έδρα κι εμείς καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένες και προσηλωμένες στο πλάνο του προπονητή και πήραμε μια καλή διαφορά 16 πόντων.

Από εκεί και πέρα, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, είμαστε σε έναν σχετικά καλό όμιλο και θέλουμε πολύ να περάσουμε στην επόμενη φάση».

-Ποιο είναι το σχόλιό σου για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Ρίγα στο ΣΕΦ;

«Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο μας. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν ιδιαίτερα σκληρό οπότε μας βοήθησε ώστε να έχουμε ρυθμό προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμες την Τρίτη. 

Η Ρίγα είναι μια παραδοσιακή ευρωπαϊκή ομάδα που έχει πολύ καλές και γρήγορες παίκτριες. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκντρωμένες στις οδηγίες του κόουτς και να κάνουμε τη δεύτερη νίκη μας. 

Θέλω να πιστεύω ότι το ματς θα έχει θετική κατάληξη για εμάς».

ANNASPEUROLEAGUE super 

-Ας πάμε και λίγο στην Ελλάδα. Σταματάει ποτέ η "πείνα" για τίτλους;

«Ποτέ όμως! Κάθε χρόνο εγώ μπαίνω στη σεζόν και νιώθω σα να μην έχω πάρει κανένα πρωτάθλημα, κανένα κύπελλο και τα θέλω με τον ίδιο ζήλο. 

Παρατηρώ ότι και φέτος έχουμε μπει όλες με την ίδια αντίληψη. Θέλουμε και τους δυο τίτλους πάρα πολύ και στο Κύπελλο έχουμε ξεχωριστό κίνητρο γιατί το χάσαμε πέρσι, πόσο μάλλον που το ματς πρόκρισης θα γίνει στην έδρα του Παναθηναϊκού».

-Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Καλώ όλον τον κόσμο να βρεθεί κοντά μας για άλλη μια σεζόν! Είναι ο 6ος παίκτης μας. Ας γίνει μια δυνατή αρχή από το παιχνίδι με τη Ρίγα στο ΣΕΦ.

Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού.