Skip to main content

Μάνου στο Superbasket: «Ενδιαφέρον το να παίξω Α1 με τον Αθηναϊκό, ηγέτης και καταπληκτικός άνθρωπος η Κεχαγιά»

Η Ελένη Μάνου σε ηλικία μόλις 22 ετών κατέκτησε την άνοδο στην Α1 γυναικών με τη φανέλα του Αθηναϊκού και μιλά στο Superbasket, για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 

Στον τελικό με τον Αμύντα η Μάνου που είναι γνωστή για το πολύ καλό μακρινό σουτ της είχε 17 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας της.

Με αφορμή το τέλος μιας πολύ δύσκολης σεζόν, μιλά στο Superbasket για το πως βίωσε την τρομερή πορεία του Αθηναϊκού από την Α2 γυναικών στα... σαλόνια του πρωταθλήματος, ενώ κάνει ειδική αναφορά στην ηγετική μορφή της ομάδας του Βύρωνα, Ζωή Κεχαγιά.


- Ελένη, είσαι μέλος της ομάδας που επανέφερε τον Αθηναϊκό στην Α1. Τι συναισθήματα έχεις; Πως σου φάνηκε ο τελικός και που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Αρχικά αισθάνομαι πολύ γεμάτη και χαρούμενη που είμαι κομμάτι αυτής της επιτυχίας, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ο τελικός ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα που έχουμε παίξει.

Ο Αμύντας είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, θεωρώ όμως ότι στο τέλος κρίθηκε στο ότι ήμασταν ψύχραιμες και στο ότι το θέλαμε πολύ».

-Όταν μείνατε πίσω με 15 πόντους τι είπατε; Πως καταφέρατε να το γυρίσετε;

«Παρά τη διαφορά δεν πανικοβληθήκαμε ούτε στιγμή. Προσπαθούσαμε να δούμε το παιχνίδι σα να ήταν 0-0, μέσα από την άμυνα μας και από κατοχή σε κατοχή να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε και να πετύχουμε αυτή την ανατροπή».

-Σε μια μεγάλη σεζόν, καταφέρατε και τερματίσατε πρώτες. Ένα σχόλιο για την κανονική περίοδο, αλλά και το πως βιώσατε αμέσως μετά τα play off.

«Η σεζόν φέτος ήταν πολύ γεμάτη. Με τα κορίτσια είμαστε μια παρέα που έχουμε εμπιστοσύνη η μία στις ικανότητες της άλλης και με τις οδηγίες του κόουτς καταφέραμε να παίζουμε απελευθερωμένα και να χαιρόμαστε το κάθε παιχνίδι.

Τα play off ήταν μια πολύ απαιτητική διαδικασία την οποία πιστεύω απολαύσαμε και παράλληλα μας δόθηκε η ευκαιρία σε σύντομο χρονικό διάστημα να ωριμάσουμε και να βελτιωθούμε σαν παίκτριες».

-Ο Αθηναϊκός επιστρέφει στην Α1. Θα ήθελες να αγωνιστείς στα μεγάλα σαλόνια με αυτή τη φανέλα;

«Ο Αθηναϊκός είναι μια ομάδα με ιστορία στο μπάσκετ γυναικών. Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική αλλά ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει και να χαρώ αυτές τις στιγμές που μου προσέφερε φέτος η ομάδα».

-Θα ήθελα να μας κάνεις ένα σχόλιο για τη Ζωή Κεχαγιά που καθ’ όλη τη σεζόν ήταν η ηγετική μορφή του Αθηναϊκού και πλέον αποσύρθηκε από τα παρκέ.

«Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα με μια παίχτρια σαν τη Ζωή, ήταν πάντα δίπλα μας, έμπαινε μπροστά για εμάς στα δύσκολα και μας έβγαζε μπασκετικά τον καλύτερο μας εαυτό. Το κυριότερο όμως είναι ότι είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και εκτός γηπέδου.

Παρόλο που είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει το άθλημα στο οποίο έδωσε τα πάντα, εμείς θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε να την πείσουμε να παίξει λίγο ακόμα».

-Έχεις κάποιο μπασκετικό όνειρο που θα ήθελες να το υλοποιήσεις σε κάποια φάση της καριέρας σου;

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να γίνομαι καλύτερη καθημερινά απολαμβάνοντας αυτό που κάνω και μέσα από δουλειά να έρθουν περισσότερες επιτυχίες σαν κι αυτή στο μέλλον».