Skip to main content

Παναθηναϊκός – ΔΕΚΑ 58-63: Στον τελικό του Πανελληνίου Παίδων η Ακαδημία της Θεσσαλονίκης

Στα χέρια της ΔΕΚΑ κατέληξε το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, με την Ακαδημία της Θεσσαλονίκης να επικρατεί στον πρώτο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με 63-58.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του, με την ΔΕΚΑ να έχει τον έλεγχο, χωρίς όμως να καταφέρνει να «χτίσει» απόσταση ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς Κουστένης και Αβδάλας έφεραν το ματς στα ίσα (58-58), 53’’ πριν το φινάλε. Εκεί, όμως, ένα τρίποντο του Πούντου στα 23’ για το 58-61 και 2/2 βολές του Λιοτόπουλου στα 6’’ για το 58-63… κλείδωσαν την συμμετοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

26 πόντους και 11 ριμπάουντ είχε ο εξαιρετικός Λιοτόπουλος, με τον Πατρίκη να προσθέτει 13 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ για τον Παναθηναϊκό, 21 πόντους και 18 ριμπάουντ είχε ο Αβδάλας και 19 πόντους ο Κουστένης.

Δεκάλεπτα: 11-19, 31-34, 50-51, 58-63 

Διαιτητές: Μαραμής-Χατζημπαλίδης 

Παναθηναϊκός (Σιούτης): Ζερβός, Κουστένης 19, Αδαμόπουλος 7(1τρ., 10ρ.), Αβδάλας 21(2τρ., 18ρ.), Ρημαγμός, Αθανασόπουλος 11(1), Βλάσσης, Ντάψης. 

ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Κουρουτζίδης, Μεσσηνιώτης, Στράντζαλης 6, Πατρίκης 13(15ρ.), Πασχαλίδης 2, Πούντος 9(1), Καπαγερόπουλος 7, Λιοτόπουλος 26(3τρ., 11ρ.).

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ
Δείτε το βίντεο του αγώνα ΕΔΩ

Δηλώσεις 

Γιάννης Ντάγιος (βοηθός προπονητή ΔΕΚΑ): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για τον πολύ ωραίο αγώνα που κάνανε. Ακολουθήσαμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει και τα παιδιά τα έκαναν πράξη. Θα πάμε από την αρχή για το αυριανό μεγάλο τελικό». 

Αριστείδης Καπαγερόπουλος (παίκτης ΔΕΚΑ): «Ηταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο ματς. Η αντίπαλη ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική αλλά με την υπομονή και την προπόνηση που έχουμε κάνει όλη την χρονιά, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και να πάμε στον τελικό». 

Διονύσης Ρημαγμός (παίκτης Παναθηναϊκού): «Ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για μας. Ηταν κάτι για το οποίο παλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά δεν πειράζει θα πάμε αύριο με το κεφάλι ψηλά για την τρίτη θέση».