Skip to main content

Πρωτέας Σχ. – Ηρακλής Κ 58-57: Στο Σχηματάρι η έβδομη θέση του Πανελληνίου Παίδων

Ο Πρωτέας, με την νίκη του με 58-57 επί του Ηρακλή, τερμάτισε στην έβδομη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, αφήνοντας την ομάδα της Κοζάνης στην όγδοη.  

Ο Ηρακλής προηγήθηκε με 44-36 λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου, όμως ο Πρωτέας αντέδρασε και με ένα σερί 10-0, έκανε το ματς ντέρμπι.  Δύο βολές του Κώστα Χαντζή, έκαναν το 58-55, 40 δεύτερα πριν τη λήξη και ο Αργυρόπουλος μείωσε στον πόντο. Οι δύο ομάδες έκαναν συνεχόμενα λάθη με αποτέλεσμα να είναι αυτό το τελικό αποτέλεσμα.  

25 πόντους και 22 ριμπάουντ είχε ο εντυπωσιακός Κώστας Χαντζής, με τον Χαλάτση να έχει 18 πόντους, ενώ για την ομάδα της Κοζάνης, ο Τοπάλης είχε 13 πόντους και ο Μητσιάνης 12.

Δεκάλεπτα: 18-14, 26-29, 39-44, 58-57  

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Χ.-Λεβεντάκος  

Πρωτέας Σχηματαρίου (Χαντζής): Χαλάτσης 18(2), Μπέτα 2, Μπισούκου, Χαντζής Κ. 25(3τρ., 22ρ.),  Ντανάσης Α. 5(1), Τσιώλης 2, Βόγγελης 6.  

Ηρακλής Κοζάνης (Ασβεστάς): Αργυρόπουλος 7(1), Κουζιάκης, Γκατζιούφας 7, Κηπουρίδης, Τοπάλης 13, Σακκούλας 3, Πεγιάδης 2, Μητσιάνης 12(1), Φραντζής 6(11ρ.), Στιάπης 6(2), Φαρμάκης 1, Τσέπουρας.  

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ
Δείτε το βίντεο του αγώνα ΕΔΩ

*Μετά το τέλος του αγώνα το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Λάμπρος Τάκης, παρέδωσε στους εκπροσώπους των ομάδων τα αναμνηστικά συμμετοχής.  

Δηλώσεις  

Μιχάλης Ασβεστάς (προπονητής Ηρακλής Κοζάνης): «Συγχαρητήρια στον Πρωτέα Σχηματαρίου για τη νίκη και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Ηταν μια ανεκτίμητη εμπειρία που θα μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή. Μέσα από αυτά τα τουρνουά όλοι οι παίκτες γίνονται καλύτεροι. Ηταν μια απίστευτα άρτια διοργάνωση με καταπληκτική φιλοξενία και ευχαριστούμε από την καρδιά μας».  

Ντίνος Μητσιάνης (παίκτης Ηρακλή Κοζάνης): «Ηταν πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Σίγουρα όλη η ομάδα απόλαυσε τη συμμετοχή, με αντιπάλους ομάδες τέτοιου επιπέδου που παίζουν σε πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Ο καθένας μας έγινε καλύτερος, βελτιώθηκε και όλοι πήραμε καινούργιες εμπειρίες. Βάλαμε νέα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας, βλέποντας τις άλλες ομάδες».  

Ηλίας Χαντζής (προπονητής Πρωτέα Σχηματαρίου): «Τα παιδιά έφτασαν το ταβάνι τους, καθώς παρά την τρομερή κούραση και τους δύο τραυματίες που σε άλλες συνθήκες δεν θα αγωνιζόταν, κατάφεραν να κερδίσουν την εξαιρετική ομάδα του Ηρακλή Κοζάνης και να τερματίσουν τιμητική έβδομη θέση στη Ελλάδα. Γυρνάμε γεμάτοι απίστευτες εμπειρίες και εικόνες που θα μας συντροφεύουν μια ζωή. Ηταν μια άρτια διοργάνωση, από ανθρώπους που τους διακατέχει ο επαγγελματισμός. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».  

Κωνσταντίνος Χαντζής: (παίκτης Πρωτέα Σχηματαρίου): «Ηταν πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Ενα πολύ οργανωμένο τουρνουά, από το οποίο φεύγουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις και την έβδομη θέση».