Skip to main content

Πέντερσεν στο SuperBasket: «Στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε τον κόσμο στο παιχνίδι, οπού μας έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια»

Ο προπονητής της Εθνικής Ισλανδίας, Κρέγκ Πέντερσεν απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την νίκη της ομάδας του επί της Ολλανδίας με 67-66,  υπογραμμίζοντας ποια στοιχεία του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας του θεωρεί ότι ήταν καθοριστικά για τον αγώνα, ώστε να ανατρέψει το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας μεταξύ της Ισλανδίας και της Ολλανδίας είχε πολύ θέαμα και δραματικό τέλος.  Η Ολλανδία είχε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με διαφορά 14 πόντων (35-21). Η Σκανδιναβική χώρα πάτησε το γκάζι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου έχοντας με ένα επί μέρους σκορ 26-16, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τέσσερις πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (51-47). Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στην τέταρτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ και την Ισλανδία να νικάει την Ολλανδία εντός έδρας με 67-66.

Ο 56χρονος προπονητής της Ισλανδίας, Κρέγκ Πέντερσεν βρίσκεται στην ομάδα από το 2014 και έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, ώστε να είναι ανταγωνιστική σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ προκρίθηκε στην δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με ρεκόρ 3-2, ενώ η Ολλανδία που επίσης προκρίθηκε, έχει ρεκόρ 0-4. Οι δύο χώρες πέρασαν στο δεύτερο γύρο μαζί με την Ιταλία λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας, όμως θα πρέπει να βελτιώσουν τα αποτελέσματα τους στην επόμενη φάση, για να προκριθούν στην τελική φάση του θεσμού.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Κρεγκ Πέντερσεν στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Ποια στοιχεία του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας σας θεωρείτε ότι ήταν καθοριστικά για τον αγώνα, ώστε να ανατρέψετε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρετε την νίκη;

Νομίζω ότι έχει να κάνει με την ενέργεια μας στο δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε ότι ήμασταν πεινασμένοι στην δεύτερη περίοδο, όταν τα σουτ τους έμπαιναν. Ακόμη και τότε είχαμε ποιοτικά σουτ. Αλλά είχε να κάνει με την ενέργεια μας στο δεύτερο ημίχρονο και βάλαμε τον κόσμο στο παιχνίδι, οπού μας έδωσε ενέργεια, ακόμη περισσότερη ενέργεια. Και όπως ανέφερα, λάβαμε υπόψη το μέγεθος των πλεονεκτημάτων που είχαμε, ενώ κάναμε πολύ καλή δουλειά στο ριμπάουντ, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ιδιαίτερα σε ένα κρίσιμο ριμπάουντ στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα.

Δείτε την ερώτηση του superbasket.gr στο σχετικό βίντεο στο 9:31 λεπτό: