Skip to main content

Μιλουτίνοβ: «Ο Καναδάς είναι πολύ ποιοτικός, πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο μας»

Τον δρόμο της Σερβίας για ένα μετάλλιο… φράζει ο Καναδάς, με τον οποίο θα κοντραριστεί στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ  μίλησε για το… κλειδί της επιτυχίας της ομάδας του.

Αναλυτικά ο Σέρβος σέντερ μίλησε:

Για τα συναισθήματα του: «Σίγουρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου, γιατί δεν έχω πάρει ποτέ ένα μετάλλιο με την εθνική ανδρών και αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου. Θα παίξω με όλες μου τις δυνάμεις για να καταφέρω αυτόν τον στόχο».

Είμαι πραγματικά πολύ συγκεντρωμένος και έχω δουλέψει σκληρά γι' αυτό το τουρνουά, όπως έχω ξαναπεί, όλα τα παιδιά εδώ με βοηθούν σημαντικά. Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία στην ομάδα, οπότε πρέπει να αποδίδω, ξέρω ποια είναι η υποχρέωσή μου και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχω το όνειρό μου, το όνειρό μας».

Για το τι πρέπει να κάνει η Σερβία για να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Καναδά: «Δεν είναι ένα αυτό που πρέπει να κάνουμε αύριο για να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας, διότι ο Καναδάς είναι πραγματικά πολύ ποιοτικός, είναι μία σπουδαία ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε αμυντικά και επιθετικά, πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο μας για να πάρουμε το ματς».

Για τον σταρ της Εθνικής Καναδά, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: «Είναι απίθανος παίκτης, πρέπει πραγματικά να δουλέψουμε ομαδικά και σκληρά για να τον αντιμετωπίσουμε, πρέπει και οι πέντε να είμαστε εκεί, όχι ένας. Πρέπει να τον περιορίσουμε, φυσικά θα βάλει τους πόντους του γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, όμως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με δυναμισμό και να του δυσκολέψουμε τη ζωή».

Για τη διαιτησία του τουρνουά: «Δεν είναι μόνο το χθεσινό ματς ανάμεσα στη Σλοβενία, έτσι παίζουν οι Καναδοί σε όλο το τουρνουά. Αυτή είναι η μενταλιτέ τους, έτσι παίζουν, πρέπει να τους συγχαρώ γι' αυτή την προσέγγιση που έχουν στους αγώνες. Πρέπει να απαντήσουμε στην επιθετικότητά τους, όχι να κοιτάζουμε τους διαιτητές και να διαμαρτυρόμαστε. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».