Skip to main content

Κερ: «Είμαστε σαν ένα άλογο που βρίσκει ρυθμό προς το τέλος του ταξιδιού του»

Οι ΗΠΑ έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλία, με τον Στιβ Κερ, στις δηλώσεις του, να τονίζει πως η ομάδα του θα δείξει αντίστοιχο πρόσωπο και στα επόμενα παιχνίδια της.

Αναλυτικά:

"Κάναμε σπουδαία προσπάθεια στην άμυνα, από το ξεκίνημα του αγώνα, με πίεση. Η δεύτερη πεντάδα έκανε το ίδιο, ήταν η καλύτερή μας αμυντική προσπάθεια στο τουρνουά. Χρειαζόμαστε ακόμα δύο νίκες. Χάσαμε το προηγούμενο ματς και πάντα θέλεις να έχεις καλή αντίδραση. Η χαρά και η ανταγωνιστικότητα πηγαίνουν μαζί, όταν παίζεις με ενέργεια, όταν κυκλοφορείς τη μπάλα, όλοι το έκαναν αυτό. Γι' αυτό και το διασκεδάσαμε, χωρίς να μας νοιάζουν τα στατιστικά, αλλά η νίκη της ομάδας.

Είμαστε μαζί εδώ και πέντε εβδομάδες και μας έμειναν πέντε ημέρες. Έτσι το κοιτάζουμε. Είμαστε σαν ένα άλογο που βρίσκει ρυθμό προς το τέλος του ταξιδιού του. Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος, δεν αμφιβάλλω ότι θα έχουμε την ίδια ενέργεια και την ίδια ορμή και στον επόμενο αγώνα. Σεβόμαστε το FIBA basketball, ως ΗΠΑ πρέπει να διδάξουμε τα παιδιά μας ότι είναι άλλο άθλημα από το NBA. Πρέπει να σεβόμαστε τις διαφορές, η Λιθουανία ήταν καταπληκτική πριν από δύο βράδια, η Σερβία ήταν καταπληκτική απόψε. Το άθλημα είναι παγκόσμιο, η πρώην Γιουγκοσλαβία έχει σπουδαίο μπάσκετ για δεκαετίες.

Υπάρχουν πολλές διαφορές, στα βήματα κυρίως. Επίσης, εδώ δεν μπορείς να ανοίξεις διάλογο με τον αντίπαλο πάγκο γιατί χρεώνεσαι με τεχνική ποινή. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε πολύ, πρέπει να προσαρμοστούμε, το σεβόμαστε. Προσπαθούμε επίσης να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα από την πρώτη φάση. Έχουμε βάθος στο ρόστερ μας και μπορούμε να παίξουμε σκληρά για πέντε-έξι λεπτά και να φέρουμε άλλα πέντε παιδιά από τον πάγκο. Άλλες ομάδες δεν το έχουν αυτό το προνόμιο. Πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο".