Skip to main content

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Το 81% των παικτών συμμετείχε στη φάση των "παραθύρων" της FIBA

 Μεγάλη η επίδραση των προκριματικών στα ρόστερ των χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

 Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι οκτώ στους δέκα παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 81% όσων συμμετέχουν δηλαδή στο MundoBasket 2023, έφτασε στα γήπεδα της Μανίλα, της Τζακάρτα και της Οκινάουα έχοντας συμμετάσχει σε τουλάχιστον έναν αγώνα της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Πολύ απλά, οι 314 από τους 384 αθλητές που βρίσκονται στο τουρνουά, είχαν συμμετοχή στα "παράθυρα", ενώ 42 παίκτες αγωνίστηκαν σε όλες τις αναμετρήσεις των εθνικών τους ομάδων. Συνολικά, από τις 32 ομάδες του Παγκοσμίου, οι 30 είχαν τουλάχιστον έναν παίκτη που πήρε μέρος έστω και μία φορά στα Παράθυρα. 

Αυτό το στατιστικό αποδεικνύει το πόσο σημαντικά είναι τα "παράθυρα" για μια εθνική ομάδα, αλλά και ότι επιβραβεύτηκαν οι αθλητές που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία των αγώνων με το εθνόσημο στα προκριματικά.

Το Μεξικό και η Βενεζουέλα έχουν τους περισσότερους παίκτες που πήραν μέρος στους αγώνες πρόκρισης, καθώς πέντε παίκτες τους δεν έχασαν ούτε ένα ματς, ενώ το Πράσινο Ακρωτήρι είχε 4 παίκτες με φάουλ συμμετοχές.