Skip to main content

Πρόεδρος FIBA Europe: «Θα μιλήσουμε με τον Μποντιρόγκα για το πως μπορούμε να λύσουμε κάποια θέματα»

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ μίλησε λίγο πριν τον τελικό του Eurobasket 2022, υπογραμμίζοντας ότι όλοι αισθάνονται πιο αισιόδοξοι σχετικά με την βελτίωση των σχέσεων με την Euroleague, με την παρουσία του Μποντιρόγκα ως του νέου CEO.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ:

"Θέλουμε τους κορυφαίους παίκτες τόσο στην τελική φάση όσο και στα παράθυρα και γι αυτό δεν αποκλείεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν κάποιες συζητήσεις περί αυτού, προκειμένου να λυθεί".

Για το επίπεδο των διαιτητών αν υπάρχει συζήτηση με την Ευρωλίγκα: "Υπάρχουν και άλλα θέματα όχι μόνο το διαιτητικό. Δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε με την Ευρωλίγκα".

Για τα πιο δυνατά και ανταγωνιστικά παράθυρα: "Όλοι ξέρουμε την κατάσταση στο ποδόσφαιρο και την δύναμή του. Παίζουν ματς εθνικών ομάδων συνέχεια και όλα τα αστέρια των ομάδων είναι διαθέσιμα. Στο μπάσκετ είναι διαφορετικό όχι μόνο λόγω του ΝΒΑ αλλά και λόγω της Ευρωλίγκας. Συνήθως συμπίπτουν τα παιχνίδια. Όλοι θέλουν τους κορυφαίους τους παίκτες να παίξουν. Ίσως με τη νέα διοίκηση υπάρξουν νέες συζητήσεις και ελπίζουμε να υπάρχει κάποια λύση".

Για τον Μποντιρόγκα: "Είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωλίγκα και του έδωσα συγχαρητήρια. Είναι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ξέρει αναλυτικά τα προβλήματα. Σίγουρα θα συναντηθούμε και θα επικοινωνήσουμε σύντομα αλλά φυσικά έχει προτεραιότητες με την Ευρωλίγκα και τις ομάδες-μετόχους. Θα μιλήσουμε για το πως μπορούμε να λύσουμε κάποια θέματα και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα"