Skip to main content

Ραμπασέδα: «Πιστεύω ότι η "φούσκα" ήταν η καλύτερη απόφαση για όλους τους παίκτες»

Πολλοί αθλητές και προπονητές μίλησαν για την απόφαση της  FIBA να δημιουργήσει "φούσκες" ανά την Ευρώπη για το "παράθυρο" του Νοεμβρίου, με τον Τσάβι Ραμπασέδα από την Ισπανία μεταξύ άλλων να τονίζει ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση για όλους τους παίκτες.

Ο Τσάβι Ραμπασέδα σχολίασε χαρακτηριστικά ότι: "Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σοφή απόφαση να οργανωθεί αυτό η φούσκα για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας στο παράθυρο. Ήταν καλό για τη διαφήμιση του μπάσκετ, για την ασφάλεια και την υγεία των παικτών. Είναι αλήθεια ότι μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε επειδή έπρεπε να μείνουμε στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσαμε να βγούμε για κανένα λόγο εκτός για να πάμε στην προπόνηση, ή τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε όμως, ότι αυτό έγινε για δικό μας όφελος και ήταν το καλύτερο για εμάς.

Έτσι τα παιχνίδια μπορούσαν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Πιστεύω επίσης ότι η φούσκα ήταν πολύ σημαντική για τα κλαμπ κι αυτό επειδή όλο το χρόνο ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες των υγειονομικών επιτροπών, κάνουμε τα τεστ και μετά πηγαίνουμε στην εθνική ομάδα και αν κάτι συμβεί δε θα μπορούσαμε να παίξουμε με τις ομάδες. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για όλους τους παίκτες που δεν έχουν ασθενήσει από τον ιό covid και έτσι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις ομάδες τους στην ίδια κατάσταση που έφυγαν".