Skip to main content

BCL - Το πανόραμα και τα σενάρια πρόκρισης στους ομίλους των ελληνικών ομάδων

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του 12ου ομίλου της Φάσης των '16' του Basketball Champions League,με τον Προμηθέα να έχει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά και το Περιστέρι να παίζει τα ρέστα του την τελευταία αγωνιστική.

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής:

  • Ο Προμηθέας με νίκη επί της ΑΕΚ προκρίνεται στην επόμενη φάση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της Χάποελ Χολόν.
  • Σε περίπτωση ήττας του Προμηθέα και νίκης της Χάποελ Χολόν επί της Μούρθια, η ισραηλινή ομάδα περνάει στους "8" καλύτερους της διοργάνωσης.
  • Σε περίπτωση ήττας του Προμηθέα από την Ένωση και ήττας της Χάποελ Χολόν από την Μούρθια, τότε η ομάδα της Πάτρας παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.   
  • Σε περίπτωση νίκης του Προμηθέα επί της ΑΕΚ και νίκη της Χάποελ Χολόν με 25 πόντους διαφορά επί της Μούρθια τότε δημιουργείται τριπλή ισοβαθμία, με την ομάδα της Πάτρας και την ομάδα του Ισραήλ να παίρνουν την πρόκριση.
  • Σε περίπτωση νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ και νίκη της Χάποελ Χολον με λιγότερο από 25 πόντους επί της Μούρθια, τότε η ομάδα της Πάτρας και η ισπανική παίρνουν την πρόκριση.

Η βαθμολογία:

Μούρθια 4-1

Προμηθέας 3-2

Χάποελ Χολόν 3-2

ΑΕΚ 0-5

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική:

20/3, 19:30

Χάποελ Χολόν-Μούρθια

ΑΕΚ-Προμηθέας

 

11ος Όμιλος: Το Περιστέρι ζωντανό στην μάχη της πρόκρισης

Η νίκη του Περιστερίου επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ και η νίκη της Τενερίφης επί της Καρσίγιακα,ξεκαθάρισε την κατάσταση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα είναι στα προημιτελικά της διοργάνωσης σε περίπτωση που κερδίσει στο "Α. Παπανδρέου" την Τενερίφη και την ίδια ώρα η Χάποελ ηττηθεί στην Τουρκία από την Καρσίγιακα.

Η βαθμολογία:

Τενερίφη 4-1

Χάποελ Ιερουσαλήμ 3-2

Περιστέρι 2-3

Καρσίγιακα 1-4

Η επόμενη και τελευταία αγωνιστική:

19/3, 19:30

Περιστέρι - Τενερίφη 

Χάποελ Ι. - Καρσίγιακα