Skip to main content

Εθνικής Ελλάδας: Το έξτρα κίνητρο των αγώνων των παραθύρων του Φεβρουαρίου

Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει στους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, έχοντας πάρει την πρόκριση για την τελική φάση, αλλά...ακόμη υπάρχουν πολλά και μεγάλα κίνητρα που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι  αναμετρήσεις.

H Eθνική Ελλάδας εξασφάλισε την συμμετοχή της για ένατη φορά σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα προκριματικά του Νοεμβρίου στο Βέλγιο.

Οι υποχρεώσεις της γαλανόλευκης δεν σταματούν όμως εκεί, αφού θα αντιμετωπίσει για τα "παράθυρα" του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, την Σερβία (24/2, 19:00, εντός) και την Λετονία (27/2, 19:30, εκτός).

Παρότι η επίσημη αγαπημένη θα βρίσκεται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αυτοί οι δύο αγώνες πέρα από το κίνητρο της νίκης, έχουν και άλλο μεγάλο διακύβευμα. 

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τις νίκες και τις εμφανίσεις στις επίσημες διοργανώσεις της FIBA, ανεβοκατεβαίνουν οι θέσεις των χωρών στο FIBA Ranking, το οποίο είναι κομβικός παράγοντας για τον καθορισμό των γκρουπ της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οπότε, η Εθνική Ελλάδας έχει κίνητρο να νικήσει τα συγκεκριμένα παιχνίδια, για να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορεί για το FIBA Ranking, κάτι που θα την βοηθήσει στην κλήρωση.

Αυτήν την στιγμή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην ένατη θέση του FIBA Ranking με 665.9 βαθμούς, οπού για παράδειγμα βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμίδες πίσω από την όγδοη Λιθουανία με 669.5.