Skip to main content

FIBA: Επίσημη αναβολή των εθνικών διοργανώσεων του καλοκαιριού

Την απόφαση της να αναβάλει όλες τις εθνικές διοργανώσεις του καλοκαιριού, ανακοίνωσε η FIBA, μετά την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αφουγκράστηκε την παγκόσμια ανησυχία, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, ανακοινώνοντας πως  όλα τα τουρνουά των «μικρών» Εθνικών ομάδων, μεταφέρονται για το 2021, προσθέτοντας πως οι χώρες που είχαν αναλάβει τις φετινές διοργανώσεις διατηρούν ακέραιη τη δυνατότητα για εκείνες του 2021, εφόσον το επιθυμούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκύψει διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων, που θα ξεκινήσει ως είθισται το φθινόπωρο.

Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρξουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί στις κατηγορίες, ενώ οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2021 θα προκριθούν βάσει της κατάταξης που υπάρχει στο FIBA Ranking. Τέλος, οι συμμετοχές για τις διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2021, όπως προβλέπεται βάσει των ηλικιών και των οικονομικών απαιτήσεων. Αναπόφευκτα, θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για το 2021.

Όσον αφορά τις τρεις συλλογικές διοργανώσεις που βρίσκονται υπό την αιγίδα της FIBA, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το παράδειγμα του BCL. Συγκεκριμένα, σε Euroleague Women και Eurocup Women θα πραγματοποιηθεί Final 8 τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ για το FIBA Europe Cup θα διεξαχθεί Final 4.

Τέλος, αναφορικά με το  τι θα γίνει με το Eurobasket του 2021 σε άνδρες και γυναίκες, η FIBA θα συζητήσει το θέμα σε νέα τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 9 Απριλίου, με το επικρατέστερο σενάριο να είναι αυτό της μετακίνησης του για το 2022.