Skip to main content

FIBA: Ματαίωση όλων των διοργανώσεων του καλοκαιριού

Ανέβαλλε όλες τις προγραμματισμένες διοργανώσεις των νέων ηλικιών η FIBA, μετά από σημερινή συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία της.

Την ματαίωση όλων των προγραμματισμένων για το φετινό καλοκαίρι διοργανώσεων αποφάσισε σήμερα η FIBA  σε σχετική συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία της. Οι διοργανώσεις αφοτούν κυρίως τις νέες ηλικίες και αναφερόμαστε μεταξύ άλλων στα τουρνουά : Eurobasket U20 ανδρών στην Λιθουανία,  U18  στην Προύσα, U16  στα Σκόπια, U16 γυναικών στην Πορτογαλία, U20  β’ κατηγορία στο Ισραήλ, αλλά και το U18 γυναικών στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Φυσικό είναι τόσο αυτές οι αναβολές όσο και η μετατόπιση των Ολυμπιακών Αγώνων για την επόμενη χρονιά να δημιουργήσουν αλλαγές και προβλήματα στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα το Παγκόσμιο ανδρών U19 έχει προγραμματιστεί για του χρόνου το καλοκαίρι, αλλά εφόσον δεν θα γίνει το φετινό αντίστοιχο Eurobasket, τότε οι θέσεις θα δοθούν στις πρώτες πέντε ομάδες βάσει ranking που είναι αυτή τη στιγμή οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Τουρκία και Σερβία.

Μετατόπιση στο πρόγραμμα αναμένεται να έχουν και τα Προολυμπιακά τουρνουά ενώ ανάλογη εξέλιξη περιμένουμε για το το Eurobasket 2021, που ακούγεται χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, ότι θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2022.