Skip to main content

Φενέρμπαχτσε – Εφές 62-71: Απόλυτο αφεντικό στην Τουρκία η Αναντολού

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Αναντολού Εφές τον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, με το τελικό 62-71 να είναι μάλλον… κολακευτικό για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να δείξουν από το ξεκίνημα την ανωτερότητα τους, έναντι της Φενέρ, όπως και έγινε. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ξεκίνησαν με το… πόδι στο γκάζι, προηγήθηκαν με 23-15 στο πρώτο δεκάλεπτο, με το… πάρτι να ξεκινά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπως φαίνεται και από το 42-23 με το οποίοη Εφές πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους. Ίδια η εικόνα και στο β’ μέρος, με την Αναντολού να κάνει… σκόνη την αντίπαλο της και την Φενέρ απλά να… μαζεύει την διαφορά στην τελευταία περίοδο, όταν και η Εφές πάτησε φρένο. Έτσι, το τελικό  62-71, έφερε την πρώτη κούπα της χρονιάς στην Τουρκία, στα χέρια του Εργκίν Αταμάν και των παικτών του.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ζίζιτς, με 22 πόντους και πέντε ριμπάουντ. 16 πόντους και εννέα ασίστ είχε ο Μίτσιτς, ο Κλάιμπερν έκανε double – double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Μπομπουά είχε 11 πόντους και επτά ασίστ.

Για την Φενέρ, ο Χέιζ είχε 13 πόντους, ο Γκούντουριτς 10, ενώ ο Καλάθης είχε επτά πόντους, πέντε ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 23-42, 36-54, 62-71