Skip to main content

ACB: Οριστικά στην Βαλένθια η τελική φάση του πρωταθλήματος

Η Βαλένθια θα είναι οριστικά ο τόπος διεξαγωγής της τελική φάσης του πρωταθλήματος της Liga Endesa, όπως σας είχε γράψει το Superbasket.gr από τις 22 Μαΐου.

Όπως αναφέρει  η «Mundo Deportivo», στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/5), οι ομάδες αποδέχθηκαν την πρόταση της Λίγκας για διεξαγωγή του τουρνουά στην Βαλένθια, με την ACB να θεωρεί πως το «La Fonteta» μαζί με τις εγκαταστάσεις «L’Alqueria del Basket», πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή του φινάλε της σεζόν.

Οι ομάδες δεν μπήκαν στην διαδικασία ψηφοφορίας ανάμεσα στις οκτώ υποψήφιες πόλεις, αλλά ουσιαστικά αποδέχθηκαν την πρόταση της ACB, καθώς η αμέσως επόμενη ισχυρή υποψηφιότητα ήταν αυτή της Ανδόρας, η οποία, όμως, αν και τα πήγε θαυμάσια απέναντι στον κορονοϊό, υπολειπόταν σε εγκαταστάσεις και σε οργάνωση, σε σύγκριση με την πρόταση της Βαλένθια, η οποία, ουσιαστικά, δίνει την δυνατότητα στις ομάδες και σε όσους ασχοληθούν με την τελική φάση του πρωταθλήματος, να… αποκοπούν από τον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος.

Όπως γνωρίζουμε ήδη, οι 12 ομάδες θα μοιραστούν σε τρία ξενοδοχεία (τέσσερις ομάδες ανά ξενοδοχείο), ενώ άπαντες θα ταξιδέψουν στην Βαλένθια μία εβδομάδα πριν την έναρξη του τουρνουά.

Πλέον, το μόνο που απομένει, ουσιαστικά, είναι η οριστική ανακοίνωση από πλευράς ACB για το restart του Ισπανικού πρωταθλήματος, με την τελική ημερομηνία να είναι η 31η Μαΐου.