Skip to main content

Παρουσιάστηκε ο Μπάνκι από την Βίρτους Μπολόνια

Η Βίρτους Μπολόνια παρουσίασε τον Λούκα Μπάνκι ως τον νέο προπονητή της ομάδας, με τον ιδιοκτήτη των "ασπρόμαυρων", Μάσιμο Τζανέτι να αποκαλύπτει τον λόγο του «διαζυγίου» του ιταλικού συλλόγου με τον κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο.

 Ο κόουτς Λούκα Μπάνκι έκανε μια εντυπωσιακή πορεία με την Εθνική Λετονίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, την οποία οδήγησε στην πέμπτη θέση της διοργάνωσης στην πρώτη συμμετοχή της. Για αυτό και προτιμήθηκε από τους "ασπρόμαυρους" για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας από την καινούργια σεζόν.

Ο πρόεδρος της Βίρτους Μπολόνια, Μάσιμο Τζανέτι έριξε σπόντες για τον κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο στις δηλώσεις του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Θεωρώ τον Σκαριόλο έναν εξαιρετικό προπονητή και τον υπερασπίστηκα μέχρι το τέλος. Αλλά, δεν μπορούσα να ξεχάσω τις συζητήσει με Ρεάλ Μαδρίτης και Ράπτορς και πιστεύω ότι η ομάδα και φέτος είναι δυνατή και είναι χτισμένη από τον Σκαριόλο. Τον περασμένο Οκτώβριο ήθελε να θέσει εκτός ομάδας τους Μίλος Τεόντοσιτς και Μάρκο Μπελινέλι, καθώς τους θεωρούσε αρκετά μεγάλους. Το φετινό μπάτζετ θα είναι πιο χαμηλό, αλλά δεν ήταν δική μου επιλογή. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις επενδύσεις που κάναμε στη γυναικεία ομάδα».

Ο ισχυρός άνδρας  της ομάδας από την Μπολόνια δήλωσε για τον κόουτς Λούκα Μπάνκι ότι: «Σήμερα παρουσιάζουμε τον νέο μας προπονητή και χρειάστηκε να ακούσω τον κόσμο για να τον προσλάβουμε. Επίσης μιλήσαμε με τον Ντε Ραφαέλε, αλλά επιλέξαμε τον Μπάνκι και εκείνος είπε αμέσως το “ναι”. Όταν έρχεσαι εδώ θα πρέπει να έχεις μεγάλη επιθυμία να είσαι μέλος της οικογένειας. Η Βίρτους είναι η πιο σημαντική ομάδα στην Ιταλία και δεν είναι το ίδιο με τις άλλες».