Skip to main content

Μπανταλόνα-Ούλμ: Ρατσιστική επίθεση από οπαδό στον Ντος Σάντος (vid)-Η ανάρτηση του Πολ και η ανακοίνωση των πράσινων

Ένα καταδικαστέο περιστατικό στιγμάτισε τον αγώνα της Μπανταλόνα με την Ουλμ, για το Eurocup.

Στον αγώνα της Μπανταλόνα με την Ούλμ, μια οπαδός των "πρασίνων" φαίνεται να  αποκαλεί «μαϊμού» τον παίκτη της γερμανικής ομάδας, Γιάγκο ντος Σάντος.

Η καταλανική ομάδα με ανακοίνωση της, υπογράμμισε ότι καταδικάζει το τραγικό συμβάν, ενώ έκανε γνωστό ότι έστειλε το σχετικό υλικό στις αρμόδιες αρχές.

Θέση για το θέμα πήρε μέσο twitter, ο συμπαίκτης του Βραζιλιάνου γκαρντ, Μπράντον Πολ, ο οποίος έχει επίσης έχει αγωνιστεί σε δύο θητείες στην Μπανταλόνα, ενώ έχει περάσει και από την Ελλάδα, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, την σεζόν 2019-2020. Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ/σμολ φόργουορντ ανέφερε μέσω twitter ότι: "Αηδιαστική συμπεριφορά. Χωρίς αμφιβολία έμαθε από αυτούς που υποτίθεται ότι είναι οι γονείς της. Το τέλειο παράδειγμα πως η μιζέρια αγαπάει την συντροφικότητα. Δεν θα τους άφηνα ποτέ να ξαναέρθουν στο γήπεδο".

Η ανακοίνωση της Μπανταλόνα αναφέρει ότι: 

Ως αποτέλεσμα των φωτογραφιών που συγκεντρώθηκαν στην τηλεοπτική μετάδοση της 7 Φεβρουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπανταλόνα-Ούλμ, θέλουμε να εκφράσουμε ότι:

Οι αξίες της "πένια" από την ίδρυσή της το 1930, προεδρεύονται από μια βαθιά αγάπη για τον αθλητισμό γενικά και για το μπάσκετ ειδικότερα. Μια εκτίμηση που δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους αντιπάλους, στους διαιτητές και στους φιλάθλους που έρχονται να μας επισκεφτούν στο Olímpico de Badalona κάθε εβδομάδα.

Απορρίπτουμε σθεναρά κάθε είδους εκφοβιστική, παρενοχλητική, ρατσιστική ή/και ξενοφοβική συμπεριφορά και/ή σχόλια στις εγκαταστάσεις μας και σε οποιοδήποτε στάδιο όπου οι ομάδες μας παίζουν τους αγώνες τους. Ήδη έχουμε δώσει τα βίντεο στις αρμόδιες αρχές, ώστε να τα αναλύσουν, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να λάβουν τις αντίστοιχες αποφάσεις. Όπως πάντα, το Badalona Youth Club θα συνεργαστεί με τις αρχές και θα τηρήσει τις αποφάσεις που θα προκύψουν.
Το να είσαι η γενέτειρα του μπάσκετ αντιπροσωπεύει μεγάλη τιμή, αλλά συνεπάγεται επίσης μια τεράστια ευθύνη, πρέπει να διαφυλλάττεις αξίες όπως η ενσωμάτωση, ο σεβασμός, η συνύπαρξη, η ισότητα, η διαφορετικότητα, η προσπάθεια, η ομαδική εργασία και η συντροφικότητα, οπού όλα αυτά τα μεταδίδουμε στα περισσότερα από 500 παιδιά και έφηβοι που έχουμε στις ακαδημίες μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: