Skip to main content

Η αλήθεια για τη δήλωση Γουέμπερ: Η διευκρίνιση του δημοσιογράφου και το κανονισμένο ζευγάρωμα στα Play Off μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού

Οι δηλώσεις του Μπριάντε Γουέμπερ για το σύντομο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο για τα οφειλόμενα προς το πρόσωπο του, με τους «ερυθρόλευκους» να εκφράζουν τις εύλογες απορίες τους, όσο και για τα όσα υποτίθεται ότι είπε περί προαποφασισμένης κίνησης να μην αγωνιστεί η ομάδα του Πειραιά με τον Παναθηναϊκό στα Play Offs της Basket League.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα λόγια του Αμερικανού στο  «Basketnews»… χάθηκαν στην μετάφραση. Και αυτό γιατί ο Γουέμπερ δεν είπε ότι ήταν προαποφασισμένη η κίνηση του Ολυμπιακού να  μην αγωνιστεί με τους «πράσινους» στην επόμενη φάση, αλλά το ότι ήταν προαποφασισμένο πως οι δύο ομάδες θα συγκρούονταν στα Play Offs, σύμφωνα με την τελική τους κατάταξη, όπως διευκρινίζει και η λιθουανική ιστοσελίδα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε και το ίδιο το «Basketnews» στο κείμενο της συνέντευξης Γουέμπερ, ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει ξένους διαιτητές να  διευθύνουν τα επερχόμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αίτημα, όμως, το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Ακόμα και ο ίδιος ο δημοσιογράφος του «Basketnews» που πήρε την συνέντευξη από τον Αμερικανό γκαρντ, με ανάρτηση του στο twitter, βάζει τα πράγματα στην θέση τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Προς ελληνικά media: To "It was already set up for that to happen" που είπε ο Ουέμπερ σημαίνει ότι το "προαποφασισμένο" ήταν ότι στον 1ο γύρο των πλέι οφ θα έπαιζε ο 8ος (ΟΣΦΠ) με τον 1ο (ΠΑΟ). Όλα τα άλλα είναι διαστρέβλωση όσων είπε ο παίκτης.»