Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Υπάρχει πνευματική αλλά και σωματική καταπόνηση, να παίξουμε στο επίπεδο μας» (vid)

Στην Βαλένθια απέναντι στην τοπική ομάδα δοκιμάζεται το βράδυ της Παρασκευής (24/2, 21:30) ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στην πνευματική αλλά και σωματική κούραση της ομάδας του, έναντι των «νυχτερίδων», αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού των Ισπανών.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:  

Για την κούραση της ομάδας του από τα παιχνίδια του Final 8:

«Είχαμε τέσσερις ημέρες για να επανέλθουμε στους ρυθμούς που πρέπει να είμαστε, γιατί σίγουρα παίξαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και υπάρχει μία πνευματική αλλά κυρίως σωματική καταπόνηση, αλλά είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία μέρα ρεπό και να επανέλθουμε σιγά – σιγά στους ρυθμούς για να παίξουμε ένα παιχνίδι δύσκολο όπως είναι αυτό στην έδρα της Βαλένθια».

Για το ότι η Βαλένθια θα είναι πιο ξεκούραστη:

«Μας απασχολεί ότι η Βαλένθια δεν έπαιξε τρία παιχνίδια, καθώς από το πρώτο που έπαιξε έμεινε έξω. Στην ουσία είχαν περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουν το μεταξύ μας ματς».

Για την δυναμική της Βαλένθια:

«Είχαμε χάσει στον πρώτο γύρο, σε ένα παιχνίδι που το ελέγχαμε, που είχαμε πάρει διαφορά 16 πόντων, αλλά η Βαλένθια είναι μία ομάδα που επιμένει μέχρι τέλους, παίζει σε ένα υψηλό τέμπο όπως όλες οι ισπανικές ομάδες, στο transition είναι πάρα πολύ καλή. Έχει έναν κορμό που παίζει αρκετά χρόνια μαζί και φέτος έχει προσθέσει παίκτες με αθλητικότητα αλλά και έναν νέο προπονητή. Γενικά μέχρι τώρα έχει μια πετυχημένη πορεία στην Euroleague, είναι στην 8η θέση, σε θέση για Play Offs και δείχνει πως θα παλέψει μέχρι τέλος. Από την Ρεάλ έχασε για έναν πόντο στο copa del rey, είναι μια ομάδα με καλές συνεργασίες, έχει ψηλά κορμιά στα forward, βάζει προβληματισμούς, με εμάς έκανε κάποια τρικστο πρώτο παιχνίδι, που τελικά αποδείχθηκαν αποτελεσματικά. Εμείς πρέπει να παίξουμε στο επίπεδο μας, στο επίπεδο που παίξαμε στα προηγούμενα 5-6 παιχνίδια. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο».