Skip to main content

Οι τρεις της Εφές που κοστίζουν πάνω από το μπάτζετ του Ολυμπιακού και ο Λούντζης

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να… τρελαίνει την Ευρώπη και μετά τον θρίαμβο του επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αναντολού Εφές, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague, μετά από 23 αγωνιστικές.

Πρόκειται ασφαλώς για μία τεράστια επιτυχία για τους «ερυθρόλευκους», η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε αυτή την θέση. Και μόνο αν σκεφτούμε πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία… υποκλίθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/2) στον Ολυμπιακό, πληρώνει σε τρία αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ένα ποσό μεγαλύτερο από το συνολικό μπάτζετ των νταμπλούχων Ελλάδας!

Φυσικά μιλάμε για τους Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίτσιτς και Γουίλ Κλάιμπερν, οι οποίοι κοστίζουν στους Τούρκους ένα ποσό κοντά στα 10 εκ ευρώ, το οποίο ξεπερνά το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Και μόνο αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στην επιτυχία της ομάδας του Πειραιά και δείχνει το πόσο ο Ολυμπιακός έχει υπερβεί τα όρια του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… τρυπήσει το ταβάνι τους και μετά από 23 αγωνιστικές δείχνουν την πλάτη τους σε τέτοια οικονομικά μεγαθήρια όπως οι δύο ομάδες της Ισπανίας (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα), οι γίγαντες της Τουρκίας (Φενέρ, Εφές), ακόμα και η πριγκίπισσα Μονακό, με το πορτοφόλι… δίχως πάτο!  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ομάδας που έχει χτίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη Λούντζη. Ο Έλληνας γκαρντ έχει τον ρόλο του 12ου παίκτη στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και στα παιχνίδια με Φενέρ και Εφές κάλυψε επάξια το κενό του πλέον ακριβοπληρωμένου παίκτη της ομάδας, του Κώστα Σλούκα. Ειδικά απέναντι στην Εφές, ο Λούντζης έκλεψε την παράσταση, με 13 πόντους και επτά ριμπάουντ… καταπίνοντας την ακριβοπληρωμένη τριάδα των Τούρκων (Λάρκιν, Μίτσιτς, Κλάιμπερν), με τους… χρυσούς βασιλιάδες αξίας 10 εκ ευρώ της Φενέρ, να βλέπουν να τους… κλειδώνει ο ταπεινός Έλληνας γκαρντ με συμβόλαιο κοντά στα 150.000 ευρώ!

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση, όμως και δείχνει ξεκάθαρα το… μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένος ο φετινός Ολυμπιακός, είναι το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι»… ταπείνωσαν δύο από τα πιο βαριά,… πορτοφόλια του ευρωπαίκού μπάσκετ (Φενέρ, Εφές), σε διάστημα μόλις τριών ημερών, χωρίς τον ηγέτη τους και παράλληλα το πιο… βαρύ τους συμβόλαιο (Σλούκας), αλλά και χωρίς ακόμα έναν πολύτιμο παίκτη (Πίτερς). Αυτό δείχνει την σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Πειραιά, που ξεκινά από την σταθερή διοίκηση και φτάνει στο αγωνιστικό τμήμα – γροθιά.