Skip to main content

Ράντονιτς: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα διαφορετικά σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής του Παναθηναικού, Ντέγιαν Ράντονιτς, λίγο πριν τον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, την Πέμπτη (5/1, 21:30), υπογραμμίζοντας ότι oi "πράσινοι" τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά πρέπει να είναι προσεκτικοί για ένα σκληρό ματς.

Αναλυτικά:

Στο Μόναχο βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (4/1) η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου αύριο να αντιμετωπίσει την FC Bayern Munich (5/1, 21.30).

Ο προπονητής της ομάδας, Ντέγιαν Ράντονιτς δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με αυτό που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σκληρό ματς. Παράλληλα επιβάλλεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά ώστε να κάνουμε πολλά πράγματα σωστά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αμυντικά να διαβάσουμε τον τρόπο που επιτίθεται η αντίπαλός μας και να τους σταματήσουμε,  αλλά και επιθετικά να έχουμε σωστές επιλογές και σταθερότητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο physical game της Μπάγερν».

Όσο για το αν θεωρεί πιο εύκολο το να προετοιμάσει την ομάδα του για να παίξει απέναντι στην FC Bayern Munich καθώς έχει θητεύσει εκεί στο παρελθόν, ο Μαυροβούνιος κόουτς τόνισε ότι: «Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν αλλάξει και το σταφ είναι καινούργιο. Οπότε δεν νομίζω πως μπορεί να με βοηθήσει η θητεία μου εδώ».

Τέλος, κληθείς να αναφερθεί στη χθεσινή του συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σημείωσε πως: «Όλη μου η προσήλωση βρίσκεται αποκλειστικά στο αυριανό ματς με την Μπάγερν. Για όλα τα υπόλοιπα θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε μετά».

Πονίτκα: «Να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου μας»

Από μέρους του ο Ματέους Πονίτκα δήλωσε: «Ξέρουμε ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφικό και νιώθουμε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Για να λυτρωθείς πρέπει να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο. Είναι προφανές ότι πρέπει να σταθούμε επάξια στο παρκέ και να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να ξεκινήσουμε να κερδίζουμε τα επόμενα παιχνίδια, αυτός είναι και ο μόνος τρόπο να κερδίσουμε και πάλι τον κόσμο μας».

Όσο για το βήματα που πρέπει να γίνουν, σημείωσε: «Όπως προανέφερα πρέπει να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας, τους οποίους απογοητεύσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό καθώς αποτύχαμε. Αυτό μπορεί να γίνει βήμα-βήμα, ημέρα με την ημέρα. Το πρώτο βήμα ήταν στην Πάτρα και τώρα πάμε στο Μόναχο, όπου δίνουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εάν ακόμη πιστεύουμε στην είσοδό μας στο Top 8 θα πρέπει να το αποδείξουμε. Βήμα-βήμα παιχνίδι με το παιχνίδι πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα και ότι μπορούμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με το παρελθόν» και συνέχισε λέγοντας πως:

«Η αμφιβολία έρχεται πάντα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα ή από μια κακή στιγμή στη ζωή σου. Ξεκινάς να αμφιβάλεις για αν είσαι αρκετά καλός ώστε να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, για το αν πράγματι μπορείς ή όχι. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και πρέπει το βασικό μας μέλημα να είναι ο ένας να στηρίξει τον άλλο. Είμαστε όλοι στο ίδιο σύνολο και δεν μπορούμε να χωριστούμε σε διαφορετικά γκρουπ ή ο καθένας να βαδίζει μόνος του με σκυμμένο κεφάλι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα χάσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και να φέρουμε θετική ενέργεια. Είναι μια δύσκολη στιγμή που ο καθένας μας πρέπει να δείξει σε όλους πως βάζει στην άκρη το “εγώ” του για το καλό της ομάδας. Να ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε όλο και περισσότερο βοηθώντας τον συμπαίκτη μας».

Αναφορικά με την αυριανή αντίπαλο του «τριφυλλιού» τόνισε: «Η Μπάγερν είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή της. Σίγουρα ο κόουτς Τρινκιέρι θα έχει προετοιμάσει άριστα την ομάδα του για να μας αντιμετωπίσει. Ξέρει καλά να διαβάζει τους αγώνες και να αλλάζει την τακτική του ανάλογα με τον αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη και να αντιμετωπίσουμε και τα παιχνίδια μυαλό που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν. Η Ευρωλίγκα γίνεται όλο και πιο σκληρή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ σκληρό ματς. Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίσεις εκτός έδρας αλλά πρέπει να πάμε εκεί για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να λυτρωθούμε και να χτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των φιλάθλων μας».

Τέλος, σε ερώτηση για το πόσο έχουν στοιχίζει στον Παναθηναϊκό τα νεκρά σημεία των αγώνων και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τόνισε: «Κάπου διάβασα ότι ένας προπονητής του ΝΒΑ, που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το όνομά του, είπε ότι οι παίκτες με παρελθόν στο ΝΒΑ μπαίνουν πιο αργά στα παιχνίδια. Στο δεύτερο, στο τρίτο ή και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το σκεφτόμουν και νομίζω πως έχει δίκιο. Πρέπει να αλλάξουμε κάπως τη φιλοσοφία μας και να καταλάβουμε πως στην Ευρωλίγκα η κάθε κατοχή μετράει. Από την αρχή ως το τέλος. 40 λεπτά πραγματικά καλού αγώνα σου δίνουν τη νίκη στο 90% των περιπτώσεων. Ακόμη κι αν σε κάποιες στιγμές του αγώνα παίζεις εξαιρετικά μπορεί να χάσεις γιατί όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν πολύ ταλέντο. Κερδίζεις όταν κάνεις λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους σου. Πρέπει να έχουμε σταθερά καλή απόδοση και στα 40 λεπτά του αγώνα, όχι μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, παρότι δεν έχουμε τη δυνατότητα λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος να προπονηθούμε αρκετά, αλλά είμαστε επαγγελματίες και υποχρεωμένοι να βρούμε τη λύση ώστε να παίξουμε καλύτερα».