Skip to main content

Euroleague – Οι GM ψήφισαν MVP τον Βεζένκοβ, κορυφαίο προπονητή τον Μπαρτζώκα και στέλνουν τον Ολυμπιακό στο Final 4

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι GM των ομάδων της Euroleague ψήφισαν τους κορυφαίους σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να κυριαρχούν, καθώς Βεζένκοβ και Μπαρτζώκας αναδείχθηκαν κορυφαίος παίκτης και προπονητής αντίστοιχα, ενώ ο Ολυμπιακός ψηφίστηκε ως η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στο Final Four του Κάουνας.

Συγκεκριμένα,  ο Σάσα Βεζένκοβ, με ποσοστό 61,1% ψηφίστηκε ως ο MVP στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου.

Πρωτιά και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που με 38,9% ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης, αφήνοντας στην δεύτερη θέση του συμπατριώτη του, προπονητή της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρη Ιτούδη, με 27,8%.

Οι πρωτιές για τον Βεζένκοβ δεν σταματάνε, όμως, στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, καθώς σε ερώτηση «ποιον παίκτη θα έβαζες στην ομάδα σου», οι GM των συλλόγων της Euroleague τοποθέτησαν τον φόργουορντ του Ολυμπιακού στην πρώτη θέση με 27,8%, με τον Μίτσιτς να είναι δεύτερος με 16,7%.

Από εκεί και πέρα, ο Μότλι της Φενέρμπαχτσε επιλέχθηκε ως ο παίκτης με την μεγαλύτερη έκρηξη, με ποσοστό 33,3%, κορυφαίος πασέρ ψηφίστηκε ο Νικ Καλάθης με 50%, πιο πιο clutch παίκτης ο Μάικ Τζέιμς με 44.4%, με τους GM να επιλέγουν στην δεύτερη θέση τον Κώστα Σλούκα με 16,7%, κορυφαίος σουτέρ ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια με 33.3%, πιο διασκεδαστικός παίκτης ο Μάικ Τζέιμς με 33.3%.

Ο Μίτσιτς επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος ηγέτης της διοργάνωσης με 22,2%, με τον Σλούκα, αλλά και τους Τζέιμς και Μπράουν να ακολουθούν με 11,1%, κορυφαίος αμυντικός ψηφίστηκε ο Έντι Ταβάρες με 33,3%, με τον Τόμας Γουόκαπ να ακολουθεί από κοντά με 27,8%, ενώ κορυφαίος νεαρός ψηφίστηκε ο Γκαμπριέλε Πρόσιντα της Άλμπα Βερολίνου με 22.2%.

Από εκεί και πέρα, η Μπασκόνια με 55,6% ψηφίστηκε ως η ομάδα – έκπληξη της διοργάνωσης, ενώ Αναντολού Εφές, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε και Μονακό, με 16,7%, μοιράζονται τον τίτλο του πιο δύσκολου αντιπάλου.

Ολυμπιακός, Μονακό και Μπασκόνια μοιράζονται τον τίτλο της πιο διασκεδαστικής ομάδας, με 27,8%, ενώ  στο ερώτημα "ποιοι θα φτάσουν στο Final Four;" ο Ολυμπιακός κυριαρχεί με 88,9%, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί με 77,8%, την Φενέρμπαχτσε με 7272% και την Αναντολού Εφές με 61,1%.