Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ήταν απλά η βραδιά μας»

Ο Γιώργος Μπαρτώκας απέδωσε τα εύσημα στην ομάδα του, αλλά φρόντισε να μιλήσει και για την Βίρτους Μπολόνια μετά τη μεγάλη σε εύρος νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

«Παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας και πρόσθεσε: «Μετά από κάποια buzzer beater σουτ και ειδικά τρίποντα που είχαμε η Βίρτους κατέρρευσε, δεν είχε την πίστη να συνεχίσει να παίζει. Πριν από το παιχνίδι μιλήσαμε για μία ταλαντούχα ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Απόψε απλά ήταν η βραδιά μας».

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στα ρεκόρ που έκανε ο Ολυμπιακός, αλλά και την «γκρίνια» που υπάρχει για κάποιους παίκτες

"Προφανώς δεν έχω πολλά να πω γι' αυτό το παιχνίδι. Κάναμε μία σπουδαία εμφάνιση. Όσα είχαμε να πούμε, το είπαμε. Ήταν συμπαγής η εμφάνισή μας σε άμυνα και επίθεση. Όπως πάντα είχαμε αυτή την ομαδικότητα στην επίθεση. Με ενημέρωσαν ότι κάναμε ρεκόρ στην Ευρώπη σε πόντους και σε ασίστ. Παίξαμε ομαδικά, δεν είχαμε εγωισμό και πρέπει να το δώσω αυτό στους παίκτες μας.

Πρέπει όμως να εκφράσω την συμπάθειά μου στη Βίρτους Μπολόνια και στον Σέρτζιο Σκαριόλο. Είχαν ένα κακό βράδυ, ένα από αυτά τα βράδια που τίποτα δεν πάει καλά. Είναι σκληρό αυτό στην Ευρωλίγκα. Έχουν ποιότητα, όμως σκοράραμε πολύ από παντού, βάλαμε σουτ στα τέλη επιθέσεων και τους κόψαμε τα πόδια. Δεν τους αφήσαμε κουράγιο. Είδαμε όμορφη ατμόσφαιρα, συγχαρητήρια σε όλους. Το πρόγραμμα είναι σκληρό τώρα, θα πάμε στον ΠΑΟΚ και έχουμε αγώνες την Τρίτη και την Πέμπτη στην διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας».

Αναφορικά με όσα λέγονται ή γράφονται για παίκτες του Ολυμπιακού σχολίασε: «Η γκρίνια υπάρχει στη φυλή μας, εμείς οι Έλληνες ψάχνουμε πάντα κάτι αρνητικό. Βλέπω τη θετική πλευρά, έχουμε ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ. Δεν υπερεκτιμώ κάποιους, ούτε υποτιμώ κάποιους άλλους. Το πρόβλημα για τους νέους της ομάδας είναι ότι υπάρχει κορμός, οπότε ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κάνουν το παιχνίδι τους. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις που κάναμε".