Skip to main content

Επίσημο - Παρελθόν από τη Ρεάλ αποτελεί ο Πάμπλο Λάσο

Παρελθόν αποτελεί και επισήμως από τη Ρεάλ ο Πάμπλο Λάσο, με την «Βασίλισσα» να το γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωση. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο Πάμπλο Λάσο αποτελεί παρελθόν από την ομάδα έπειτα από 11 χρόνια. Όπως τονίζει η «Βασίλισσα» προτεραιότητα αποτελεί η υγεία του έμπειρου τεχνικού και τίποτα άλλο. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε υπάρξει δημοσίευμα της εφημερίδας «Marca» που αποκάλυπτε την είδηση. Ο Λάσο, ως προπονητής της Ρεάλ, έχει κατακτήσει 5 προταθλήματα, 6 Κύπελλα, 6 Super Cup Ισπανίας και 2 Euroleague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μην διατηρήσει τον Πάμπλο Λάσο ως προπονητή της πρώτης ομάδας μπάσκετ αποκλειστικά και μόνο για ιατρικούς λόγους.
 
Μετά το έμφραγμα που υπέστη ο προπονητής μας πριν από μερικές εβδομάδες, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει αρκετές διαβουλεύσεις με γιατρούς και καρδιολόγους και όλοι τους έχουν εκφράσει τον προφανή κίνδυνο για την υγεία του που συνεπάγεται η διατήρηση του ως προπονητή  της ομάδας αυτή τη στιγμή.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε από τον Πάμπλο Λάσο να σταματήσει να διευθύνει την πρώτη ομάδα, σεβόμενη πλήρως τους οικονομικούς όρους που ορίζονται στο συμβόλαιο, περιμένοντας να δει πώς θα εξελισσόταν η φυσική του κατάσταση αυτή τη σεζόν και αναλύοντας εκ νέου την κατάσταση τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ότι μετά από αυτό το οξύ στεφανιαίο επεισόδιο που οδήγησε τον προπονητή μας να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να πάει στην εντατική, η μη λήψη αυτής της απόφασης θα ήταν απολύτως ανεύθυνο.
 
Προτεραιότητα για τον σύλλογο είναι πρώτα από όλα η υγεία του Πάμπλο Λάσο από σεβασμό και στοργή προς αυτόν.
 
Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η απόφαση έχει στεναχωρήσει τον προπονητή μας, αλλά τίποτα, ούτε καν η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι πάνω από την υγεία κανενός και σε αυτή την περίπτωση είναι ένας κίνδυνος που αυτός ο θεσμός δεν μπορεί να αποφύγει».