Skip to main content

Το κάστρο, η μεγαλοβδομάδα και η σταχτοπούτα

Η ώρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Όταν ξεκινάει η Ευρωλίγκα, άπαντες προσμένουν τα Playoffs για να δουν τις μεγάλες μάχες μέσα από τις οποίες θα προκύψει η τετράδα του Final-4.

Του Θοδωρή Κοκώση

Ο Ολυμπιακός συναντάει στο Φάληρο για τρίτη φορά φέτος τη Μονακό. Αυτό το ματς είναι το πιο σημαντικό από τα προηγούμενα, στα οποία η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε εύκολα τους Γάλλους, αρχικά σε ένα καλοκαιρινό φιλικό και έπειτα για την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Η πρωτάρα Μονακό, που πήρε δίκαια θέση στην οκτάδα, αφού ήταν σταθερή σε όλη τη χρονιά, σκοράρει 84.0 πόντους, παίζοντας ελεύθερο μπάσκετ σε up tempo ρυθμό. Οι Μονεγάσκοι σουτάρουν με 54.2% στο δίποντο, 37.0% στο τρίποντο, 73.9% στις βολές και κατεβάζουν 34.2 ριμπάουντ (10.7 επιθετικά).

Ο Μάικ Τζέιμς, είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης τους με 16.2 πόντους και 5.8 ασίστ. Από κοντά του και ο Ντούειν Μπέικον με 13.8 πόντους (41.7% στο τρίποντο) με τον Ντόντα Χολ, ο οποίος προσθέτει άλλους 8.2 πόντους (76.1% στο δίποντο). Παρόλα αυτά, το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς, διαθέτει πληθώρα λύσεων σε όλες τις γραμμές, θα αγωνιστεί δίχως άγχος, αφού εν πολλοίς έχει εκπληρώσει το στόχο του και το γεγονός αυτό, το κάνει άκρως επικίνδυνο.

Οι ερυθρόλευκοι, που πετυχαίνουν 80.4 πόντους, σκοπεύουν να μην αφήσουν τους Μονεγάσκους  να τρέξουν και θέλουν να ελέγξουν το ρυθμό και τα ριμπάουντ, δίνοντας ένα τέμπο στο ματς, το οποίο να εξυπηρετεί τα θέλω τους. Τα ποσοστά τους είναι: 57.6% στο δίποντο, 35.2% στο τρίποντο, 76.4% στις βολές και μαζεύουν 33.5 ριμπάουντ (9.1 επιθετικά).

Οι Κώστας Σλούκας (11.4 πόντους – 39.0% στο τρίποντο), Σάσα Βεζένκοφ (13.8 πόντους - 5.6 ριμπάουντ) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (13.4 πόντους – 40.4% στο τρίποντο), οδηγούν τους Πειραιώτες, οι οποίοι παίρνουν πολλά από… πολλούς σε κάθε τομέα της στατιστικής.

Το κλειδί για τη νίκη, θα είναι η άμυνα που έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό μέχρι και τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και άπαντες στο λιμάνι, θέλουν να δουν την ομάδα να παίζει με την ίδια ένταση στα μετόπισθεν, με την οποία έχει πετύχει όλες τις μεγάλες της φετινές νίκες.

Διαιτητές της αναμέτρησης που ξεκινάει στις 21:00 είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία).

Το άλλο σημερινό ματς είναι αυτό ανάμεσα σε Ρεάλ.Μ και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που ξεκινάει στις 22:00.