Skip to main content

Αρμάνι.Μ – Εφές 48-64: Πήραν το πλεονέκτημα οι Τούρκοι

Η Εφές με μια πειστική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος, πήρε τη νίκη μέσα στο Μιλάνο με σκορ 64-48 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Το Μιλάνο ξεκίνησε τον αγώνα με Γκραντ, Ντιλέινι, Σιλντς, Μέλι και Ταρζούσκι, ενώ οι πέντε πρώτοι για την Εφές ήταν οι Λάρκιν, Μίτσιτς, Άντερσον, Μόερμαν και Ντάνστον.

Η αναμέτρηση ήταν κλειστή στο ξεκίνημα με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και τις μάχες για μια κατοχή ή για ένα ριμπάουντ, να… δίνουν και να παίρνουν. Οι Ιταλοί ήταν πιο εύστοχοι και προηγήθηκαν με +5 (16-11) στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το θέαμα έγινε ακόμα χειρότερο στη συνέχεια, η ένταση και η σκληράδα στα μετόπισθεν ήταν ο κανόνας και για τους δύο μονομάχους, οι οποίοι είχαν κακές επιθετικές επιλογές. Οι Τούρκοι ωστόσο, ήταν εκείνοι που πήραν βραχεία κεφαλή (26-29) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια.

Επιστρέφοντας για το δεύτερο μέρος, η Εφές έπαιξε σαν πραγματική Πρωταθλήτρια Ευρώπης, είχε σωστές αποστάσεις και καλή κυκλοφορία και μπήκε στην τελική ευθεία με προβάδισμα 12 πόντων (34-46).

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί στο μπροστινό μέρος του παρκέ και δυσκολεύονταν να βρουν σκορ όσο περνούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο. Οι παίκτες του Αταμάν, έλεγξαν με ευκολία το ρυθμό και έσπασαν την έδρα των Ιταλών, επικρατώντας με σκορ 64-48 κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Ξεχώρισαν για την Εφές, οι Λάρκιν και Μίσιτς με 16 πόντους αμφότεροι και για το Μιλάνο ο Μέλι με 10 πόντους.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου τη Μ. Πέμπτη (21/4) ξανά επί ιταλικού εδάφους.

Δεκάλεπτα: 16-11, 26-29, 34-46, 48-64

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ