Skip to main content

Πρίφτης: «Ο Παπαπέτρου χρειάζεται επέμβαση αλλά το τρενάρουμε»

Ο προπονητής του Παναθηναικού, Δημήτρης Πρίφτης ενώ σε αρχικές δηλώσεις του αναφέρθηκε για το ευρωπαικό ντεμπούτο του Γιόβιτς και για το ότι είναι χαρούμενος με το πως έπαιξε η ομάδα του, μίλησε μετά την εντός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Μπασκόνια με 75-63, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων το ιατρικό πρόβλημα του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:

"Θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες, ήταν μια δύσκολη βδομάδα με αρκετές δυσκολίες και ιδιαίτερες συνθήκες. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, εμείς είχαμε χάσει κάποιους παίκτες. Παιδιά που έπαιξαν απόψε, είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς, που πρέπει να διαχειριστούμε. Ελπίζω πως θα κρατήσουμε αυτόν τον σταθερό ρυθμό, όπως τον είχαμε κι απέναντι στην Αναντολού Εφές, στα παιχνίδια που έρχονται" είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον Ντάριλ Μέικον και Γιώργο Παπαγιάννη, που απουσίασαν, και άλλα μικροπροβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας:

"Αυτοί οι δύο παίκτες έχουν μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι. Το ρόστερ αυτή την στιγμή περιορίζεται, κι εν τη απουσία του Κέντρικ Πέρι, είμαστε συγκεκριμένοι. Έχουμε αρκετά μικροπροβλήματα, με τη λογική πως γίνονται πράγματα που ενδεχομένως ο κόσμος δεν τα ξέρει. Για παράδειγμα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου χθες πήγε στο νοσοκομείο γιατί είχε ταλαιπωρηθεί με ιγμορίτιδα. Χρειάζεται επέμβαση, αλλά προσπαθούμε να το τρενάρουμε. Είμαι μια κατάσταση που δεν του επιτρέπει να είναι αυτός που θέλει να είναι, τόσο αναπνευστικά όσο και στην καθημερινότητά του. Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είναι στα πρόθυρα να πάθει μια μικρή θλάση, θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έχει κάποια θέματα με τη μέση του".

Τέλος, σε ερώτηση για τον Στέφαν Γιόβιτς είπε: "Είναι έμπειρος παίκτης, δεν είναι σε καλή κατάσταση, εννοώ σε φυσική κατάσταση. Θέλει διαχείριση, γιατί αν κάνουμε υπερβολική χρήση, μπορεί να τον χάσουμε -χτύπα ξύλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε από κοινού, τόσο εγώ όσο κι αυτός. Γι αυτό τον λόγο, εγώ δεν ήθελα να φύγει τώρα ο Κέντρικ Πέρι, για να μαστε πιο ασφαλείς, δεδομένου αυτού του προβλήματος, αλλά και άλλων. Ήρθαν οι συνθήκες έτσι, όπου υπήρχε κοινό συμφέρον να φύγει τώρα. Στο θέμα του Στέφαν, θα ήμασταν πιο ασφαλείς αν είχαμε ακόμη μια λύση. Σήμερα, για παράδειγμα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν καλός στο κομμάτι της δημιουργίας, όπως κι ο Βασίλης Καββαδάς, που ήταν θετικός".