Skip to main content

Λάσο: «Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον Πασκουάλ»

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Πάμπλο Λάσο να μιλά για το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στην ρωσική ομάδα, ενώ έκανε αναφορά και στα όσα ακούγονται περί αντιπαλότητας του με τον προπονητή της Ζενίτ, τον Τσάβι Πασκουάλ.

«Η ομάδα τα πηγαίνει καλά. Η τελευταία εβδομάδα ήταν πολύ απαιτητική, με τρία δύσκολα παιχνίδια, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά και ήταν απαραίτητα για εμάς να ξεκουραστούμε, ενόψει των αγώνων με δύο δυνατές ομάδες, όπως η Ζενίτ και η Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Κάρολ επέστρεψε στις προπονήσεις και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε στο επίπεδο που απαιτεί ένα παιχνίδι απέναντι στην Ζενίτ», υποστήριξε ο προπονητής της Βασίλισσας,  που στην συνέχεια μίλησε για την αήττητη εκτός έδρας ρωσική ομάδα.

«Δεν έχουν χάσει κανένα εκτός έδρας παιχνίδι τους στην Euroleague. Η δουλειά του Πασκουάλ είναι εξαιρετική και έχει φτιάξει ένα σύνολο που γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει. Και εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η Ζενίτ έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, με παίκτες στιβαρούς σε όλες τις θέσεις. Ο Πάνγκος παίζει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο, οι παίκτες της Ζενίτ παίζουν πολύ καλά το inside game. Πρόκειται για μια συνεπέστατη ομάδα, με ποσοστό 100% μακριά από την έδρα της!».

Ο Ισπανός προπονητής στάθηκε και στην άμυνα της ομάδας του, λέγοντας: «Μπορεί να τα έχεις πάει καλά στην άμυνα, ακόμα και αν έχεις δεχθεί πολλούς πόντους. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα δείχνει ικανή να βελτιωθεί, όχι μόνο αμυντικά, αλλά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Πράγματι, όμως, είμαστε καλύτεροι αμυντικά, στα τελευταία παιχνίδια μας».  

Μάλιστα, ο Λάσο δεν δίστασε να κάνει ξεχωριστή αναφορά σε παίκτες, όπως ο Γκαρούμπας και ο Αλοθέν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με όλους τους παίκτες μου. Για παράδειγμα, ο Γκαρούμπα ανταποκρίνεται εξαιρετικά, όπως και ο Αμπάλδε. Ακόμα και ο Αλοθέν τα  πηγαίνει πολύ καλά, αν και αγωνίζεται σε μία θέση που η Ρεάλ έχει πάντοτε περίσσευμα ποιότητας».

Ο Λάσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι ένας από αυτούς που δεν  μπορούν να συνηθίσουν χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Είναι μέρος του show και θέλω να επιστρέψουν γρήγορα στις εξέδρες, καθώς αυτό θα σημαίνει και επιστροφή στην κανονικότητα».

Όσον αφορά την όποια αντιπαλότητα του με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Λάσο ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα. Ευτυχώς, όλες οι κόντρες είναι ανάμεσα σε φίλους. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Τσάβι και σέβομαι απεριόριστα την δουλειά του. Ο αυριανός αγώνας είναι αποκλειστικά ανάμεσα στην Ρεάλ και την Ζενίτ.