Skip to main content

Euroleague: Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό

Με πέντε παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Euroleague, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να δοκιμάζονται μακριά από τις έδρες τους.

Την αρχή χρονικά κάνει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ (19:00). Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μία σχεδόν… υποχρεωτική εντός έδρας ήττα απέναντι στην Μπασκόνια, σε ένα παιχνίδι που κατέβηκε με αποστολή ανάγκης, λόγω κορονοϊού. Η ομάδα του Πειραιά, που θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Χάρισον, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον περσινό άθλο, όταν και έφυγε με το διπλό από την Μόσχα, όμως αυτή τη φορά θα βρει απέναντι της ένα δικό της παιδί, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που από το καλοκαίρι έβγαλε τα ερυθρόλευκα για τα κόκκινα της ΤΣΣΚΑ.

Μετά το φινάλε του αγώνα της Μόσχας, στην μάχη μπαίνει ο Παναθηναϊκός, που δοκιμάζεται στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (21:45). Οι πράσινοι δεν διανύουν και τις καλύτερες ημέρες τους, καθώς  μακριά από το γήπεδο τους ζορίζονται σε τεράστιο βαθμό, όπως φάνηκε και από την προ ημερών συντριβή στην έδρα της Μπασκόνια και ψάχνουν το… restart ώστε να πάρουν και βαθμολογική ανάσα ενόψει συνέχειας.

Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα, η Ζενίτ υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε εκ διαμέτρου διαφορετική κατάσταση, καθώς οι Ρώσοι μετράνε τρεις σερί νίκες και οι Τούρκοι τέσσερις σερί ήττες.

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι θέλει να σπάσει το αρνητικό σερί των τριών ηττών, υποδεχόμενη τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ, τέλος, η Βαλένθια θέλει να αυξήσει το αήττητο σερί της στα τέσσερα παιχνίδια, κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

19:00 ΤΣΣΚΑ Μ. – Ολυμπιακός

19:00 Ζενίτ – Φενέρμπαχτσε

21:05 Μακάμπι Τ. Α. – Ερυθρός Αστέρας

21:45 Αρμάνι Μ. – Παναθηναϊκός

22:00 Βαλένθια – Άλμπα Β.