Skip to main content

Διαμαντίδης: «Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε»

Η επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη στα κοινά του Παναθηναϊκού είναι γεγονός, με τον νέο GM της ομάδας ,να μιλά για τον διαφορετικό ρόλο που αναλαμβάνει, εκφράζοντας την υποχρέωση την δική του και όλων να παλέψουν για το καλό της ομάδας.

Αναλυτικά:

«Μετά από πολλά χρόνια είμαι κι εγώ στην ίδια θέση, αλλά σε διαφορετικό ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ξέρουμε τι γίνεται, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να δώσουμε πίσω όσα πήραμε. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, είναι δύσκολο όλο αυτό. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να παλέψουμε και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε παρόντες. Όπως είπε κι ο Φραγκίσκος, σημασία δεν έχουν οι τίτλοι και πώς θα λεγόμαστε. Σημασία έχει να βοηθήσουμε τους πάντες, τους προπονητές, τους παίκτες. Θα γίνουν και λάθη, αυτό είναι λογικό. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, με κάθε τρόπο. Ως μέρος αυτής της ομάδας, θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να πετύχει τους στόχους της. Μακάρι στο τέλος να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και θα παλεύει μέχρι τέλους. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα να πάνε καλά».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε και για τα νέα δεδομένα της Basket League της νέας σεζόν, την απουσία του Ολυμπιακού και τις αποχωρήσεις του Ρεθύμνου και του Ηφαίστου.

"Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν είναι όμορφο ότι φεύγουν κάποιες ομάδες από το πρωτάθλημα. Λόγω των καταστάσεων δεν κατέστη δυνατό να είναι το πρωτάθλημα, όπως το θέλουμε. Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, θα συμφωνήσω με τον Φραγκίσκο, έχει πάρει μια απόφαση που είναι δική τους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να επηρεάσουμε ή μας αφορά".

Ο Διαμαντίδης αποκάλυψε τις επαφές που είχε για να επιστρέψει, σε διοικητικό πόστο, στον Παναθηναϊκό, ενώ έκανε αναφορά και σε μία παλαιότερη δήλωση του Ντέιβιντ Ρόμπινσον.

"Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Τριαντόπουλος. Σε λιγότερο από μια μέρα συμφωνήσαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε στη νέα προσπάθεια. Σαφώς κι είμαι χαρούμενος. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι πάλι εδώ, μαζί με ανθρώπους που έχω ζήσει τόσα πολλά. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπορέσω να βοηθήσω. Τις πρώτες ημέρες το βιώνω πολύ όμορφα. Δεν ήμουν ποτέ παράγοντας, δεν ξέρω πώς είναι αυτό. Μέσα από την καθημερινή συνεννόηση και δουλειά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Παλιά είχα διαβάσει μια δήλωση ενός παίκτη του ΝΒΑ, νομίζω είναι ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο οποίος είχε πει ότι στο τέλος αυτό που μένει είναι η φιλία και οι σχέσεις μέσα στο γήπεδο. Πραγματικά, πέρα από τους τίτλους και τα συμβόλαια, διαμορφώνεις κάποια πράγματα, όπως οι φιλίες και οι σχέσεις εφ' όρου ζωής".

Ο νέος GM των "πράσινων" μίλησε και για τον νέο αρχηγό της ομάδας, Ιωάννη Παπαπέτρου.

"Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές. Ο Παπαπέτρου είναι πολλά χρόνια στο γήπεδο, καταλαβαίνει και ξέρει. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε".

Τέλος, ο Διαμαντίδης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Νικ Καλάθη.

"Το θέμα με τον Καλάθη έχει ολοκληρωθεί πριν αναλάβουμε εμείς. Είμαστε εδώ για να βοηθάμε τον προπονητή για οτιδήποτε χρειαστεί".