Skip to main content

Αλβέρτης: «Η φιλοσοφία μας είναι μια ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνια»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη οι νέοι GM του Παναθηναϊκού, με τον ίδιο να ζητά την στήριξη του κόσμου, αποκαλύπτοντας την φιλοσοφία της ομάδας, που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνια.

Αναλυτικά:  

«Έχω έρθει πολλές φορές σε αυτό το τραπέζι. Σίγουρα είχαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία 33 χρόνια, εκ των οποίων στα 30 ήμουν και είμαι παρών, από τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση, τον κ. Κώστα μέχρι τον Δημήτρη, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κάτι που είναι σπάνιο και μοναδικό: κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που δεν είναι εύκολο, απ' ότι διαπίστωσα στη συνέχεια. Την έννοια της οικογένειας που δουλεύει για τον κοινό στόχο. Τα πράγματα μπορεί να είναι επαγγελματικά, αλλά στο μυαλό όλων είναι η λειτουργία της ομάδας σαν οικογένεια. Η κληρονομιά των Γιαννακόπουλων είναι τεράστια, έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον που είναι τα 700 παιδάκια που είναι στην Ακαδημία».

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, κι εννοώ την αγάπη του. Θα την στηρίξουμε την ομάδα ακόμη και στις δυσκολίες, όπως αυτές που έρχονται την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα, που θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση. Η φιλοσοφία μας είναι μια ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνεια. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστείς συνέχεια. Το έχουμε πει: στις χαρές και στις λύπες μαζί. Εκεί είναι που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε ο καθένας από το πόστο του. Έχουμε υποχρέωση και στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω».

"Οι επιλογές μας ποιες ήταν; Να αφήσουμε κάτι που είναι η ζωή μας, να μείνει έτσι; Τι πιο λογικό να κάνουμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό όλο αυτό. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που είναι αυτοσυντήρητο, στις δυνατότητές του. Θέλουμε να κάνουμε κάτι υγιές, με βάση τα δεδομένα που έχουμε".

"Το... κεφάλι τους παίζουν αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, σβήνουν φωτιές και παλεύουν. Εμείς κάνουμε αθλητισμό. Γίνεται μια προσπάθεια με ανιδιοτέλεια στο 100%. Πρόθεση είναι να παλέψουμε και να βοηθήσουμε όλοι. Δεν μιλάω για επαγγελματική καταξίωση, αλλά για μια ανάσα σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε ματαιοδοξία για το κάτι παραπάνω σε επαγγελματικό επίπεδο. Από την στιγμή που σταματάς, δεν έχουμε να κυνηγήσουμε κάτι σε ό,τι αφορά σε τίτλους και άλλα. Μένει η αγάπη κι ο σεβασμός σε ένα άθλημα που μας γέμισε προς όλες τις απόψεις. Είναι υποχρέωσή μας. Κι ούτε φοβηθήκαμε το "ξύλο" που ανέφερα".

Ο Αλβέρτης αναφέρθηκε και στο μπάτζετ της ομάδας:

"Οτιδήποτε είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε με βάση την υγεία στις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους ανθρώπους που θα έρθουν και θα βρίσκονται κοντά μας. Να τους κοιτάμε στα μάτια. Αυτό είναι υγεία. Δεν θέλουμε να απλώσουμε τα πόδια πιο μακριά από το πάπλωμα".

Σε ερώτηση για την απουσία του Ολυμπιακού και την αποχώρηση Ρεθύμνου και Ηφαίστου, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης απάντησε:

"Σε ό,τι αφορά στην απουσία του Ρεθύμνου και του Ηφαίστου, είναι κάτι που προέκυψε και λόγω συνθηκών. Καλό θα ήταν να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να είναι εδώ. Για τον Ολυμπιακό, πρόκειται για δική του απόφαση, που σίγουρα επηρεάζει το προϊόν. Εμείς κοιτάμε την επόμενη σεζόν μας. Είναι κάποια πράγματα που είναι εκτός από τα δικά μας χέρια"

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, ο Αλβέρτης έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, προσγειώνοντας άπαντες στην πραγματικότητα.

"Θέλουμε το καλύτερο δυνατό με βάση τα δεδομένα που έχουμε. Δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για πολλά. Το να λες είναι εύκολο και να βάζεις στόχους στα λόγια, το να δουλεύεις είναι το δύσκολο. Παλιά λέγαμε για Final Four γιατί είχαμε τον Διαμαντίδη, τον Γιασικεβίτσιους και τον Πέκοβιτς".

"Δεν θέλω να παρερμηνευτεί αυτό που είπα για τους στόχους. Επειδή δεν έχουμε δει την εικόνα του ρόστερ, γι αυτό δεν μίλησα για στόχους. Το επέλεξα αυτό γιατί δεν έχουμε εικόνα από το πλήρες σύνολο. Ξέρω πολύ καλύτερα από τον καθένα εδώ μέσα για το τι είναι "καταδικασμένος" να κυνηγάει κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός. Τους στόχους θα τους ξέρουμε καλύτερα μέσα μας. Μπορεί η ομάδα να είναι για τον οκτάδα, μπορεί να είναι για το Final Four. Είμαστε ακόμη στη δημιουργία της ομάδας".

Ο Αλβέρτης έκανε ξεχωριστή αναφορά και στον νέο αρχηγό της ομάδας, Ιωάννη Παπαπέτρου.

"Να είναι ο εαυτός του. Επελέγη να του δοθεί αυτός ο ρόλος. Αυτό έχει σημασία".