Skip to main content

Γιαννακόπουλος: «Φεύγω οριστικά και αμετάκλητα. Η ΚΑΕ πωλείται για 25 εκ»

Πωλητήριο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έβαλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.  Ο ισχυρός άνδρας των »πράσινων», μέσω της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, ανακοίνωσε πως παραχωρεί τις μετοχές της ομάδας, έναντι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως από σήμερα, μέχρι και την στιγμή που θα βρεθεί αγοραστής, τον Παναθηναϊκό θα «τρέχει» μία ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης του ιδίου, αποτελούμενη από τους Μάνο Παπαδόπουλο και Τάκη Τριαντόπουλο.

 "Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό. Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα", υποστήριξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, είχε αναφερθεί στα χρήματα που έχει δαπανήσει η οικογένεια του για τον Παναθηναϊκό, καθώς και για τα όσα έχουν συμβεί την φετινή σεζόν.

"Λίγες ημέρες πριν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα ποσά που έβαλε η οικογένειά μου μέχρι το 2012. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ, σε αυτά προσθέστε όσα μπήκαν στην πολυμετοχικότητα".

"Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450.000.000 ευρώ. Κανονικά λοιπόν, όταν εγώ κι η οικογένειά μου έχουμε δαπανήσει τόσα χρήματα, δεν θα έπρεπε να πούμε τίποτα και σε κανέναν. Έχω μάθει όμως να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και να λέω την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή"

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έκανε την πρώτη αναφορά στο τμήμα μπάσκετ, στο ξεκίνημα της σεζόν και την αποχώρηση Πιτίνο, αποθεώνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη, παρά το γεγονός πως χαρακτήρισε την επιλογή του λανθασμένη, από την στιγμή που ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος, όπως είπε, να του δώσει μία δίκαιη ευκαιρία.

"Η χρονιά ξεκίνησε με μια δυσάρεστη έκπληξη, εκεί που πιστεύαμε ότι θα πορευτούμε με τον Ρικ Πιτίνο, αυτό δεν κατέστη ικανό. Πάλι γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Έτσι δόθηκε το τιμόνι στον Αργύρη Πεδουλάκη. Η συγκεκριμένη επιλογή κρίθηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει μια δίκαιη ευκαιρία. Παρότι είχαμε αποφασίσει να πάμε μαζί μέχρι τέλους, ο Αργύρης αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στον σύλλογο. Δυστυχώς ο κορονοϊός διέκοψε απότομα τη συνεργασία με τον κ. Πιτίνο. Ήμασταν στα playoffs της EuroLeague κι έτοιμοι για ακόμη ένα πρωτάθλημα", ήταν τα λόγια του Γιαννακόπουλου, που αναφέρθηκε και στο οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και στο παιχνίδι της Euroleague με τον Ολυμπιακό και την αποχώρηση του από το ΣΕΦ, στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

"Η πανδημία δεν διέκοψε μόνο βίαια τη χρονιά, αλλά δημιούργησε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες. Από τα 8.000.000 ευρώ που υπολόγιζα ότι χρειάζονταν, φτάσαμε στα 11.000.000 ευρώ. Στο πρωτάθλημα είχαμε μια ήρεμη σεζόν χωρίς τον Ολυμπιακό. Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague, αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο για να προστατεύσω την ίδια μου τη ζωή. Όταν εσείς γίνεστε στόχος φραστικών επιθέσεων, το κάνετε μέγα θέμα. Απλά φανταζόμουν ότι το ίδιο πρέπει να γίνεται για οποιονδήποτε απειλείται. Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτεία και την Αστυνομία, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οι λόγοι... γνωστοί".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποσό πώλησης της ΚΑΕ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε:

"Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό μπροστά στα χρήματα που έχει βάλει η οικογένειά μου, ακούγεται πολύ μικρό. Συνήθως την τιμή την ορίζει η αγορά. Θεωρώ πάντως ότι τα 25.000.000 ευρώ δεν είναι μικρό ποσό. Ο λόγος που έχει μπει αυτό το ποσό είναι για να δω ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θέλει όντως να κάνει μια επένδυση και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο".
 
Ο ισχυρός άνδρας των "πράσινων" αναφέρθηκε στην δυσκολία του να βρεθεί αγοραστής, όμως ξεκαθάρισε πως η ΚΑΕ θα βρίσκεται σε καθεστώς πώλησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ιδιοκτήτης της.
 
"Δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό μου. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής. Το 2012 είχα οργώσει όλο τον πλανήτη για να βρω αγοραστή, είχα φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Νιγηρίας για να βρεθεί αγοραστής. Μακάρι να βρεθεί αγοραστής. Το αν θα βρεθεί, θα το δείξει ο χρόνος. Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι δύσκολο όλο αυτό. Είναι μια μέρα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσω. Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο".
 
"Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί η επόμενη μέρα. Όποιος αναλάβει, να είναι κάποιος που αγαπάει τον σύλλογο. Κι ότι θα εμπλακεί γιατί αγαπάει τον σύλλογο, κι όχι για άλλους λόγους. Ας δούμε να έρθει κάποιος πρώτα, και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα".
 
"Κανένα προγραμματισμό δεν έχω για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση και για εμένα το κεφάλαιο έχει κλείσει. Από σήμερα είναι προς πώληση είτε αυτό γίνει το 2021 ή 2145".