Skip to main content

Όλοι πλην Παναθηναϊκού συμφώνησαν να ολοκληρωθεί η Euroleague

Η σεζόν 2019-20 για την Euroleague περνάει οριστικά στην ιστορία, από το μεσημέρι της Δευτέρας 25/5, καθώς, μετά και από σχετική πρόταση του CEO της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, οι ομάδες αποφάσισαν την οριστική διακοπή της αγωνιστικής δράσης (η οποία είχε ουσιαστικά σταματήσει από τα μέσα Μαρτίου).

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων ήταν υπέρ της διακοπής, καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που διαφώνησε, ζητώντας την επανέναρξη της διοργάνωσης, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (εκπροσώπησε τους "πράσινους" μαζί με τον Μάνο Παπαδόπουλο), να τονίζει πως από την στιγμή που δεν έχει εισπράξει τα προβλεπόμενα έσοδα, τότε δεν μπορεί να συμφωνήσει στην διακοπή της σεζόν.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση που πάρθηκε, μετά από τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Μπερτομέου και τις 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο, έπαιξε, τόσο το «όχι» των παικτών στον CEO της Euroleague, στην αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου, όσο και στην επιστολή που έστειλε η ELPA στις ομάδες, με την οποία  εξέφραζε την θέση της για οριστική διακοπή της σεζόν.

Μπερτομέου και ομάδες συζήτησαν για το τι θα συμβεί ενόψει της επόμενης σεζόν, τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο και στον αγωνιστικό.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του «λουκέτου», ενώ στις 17:30 ο Μπερτομέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναλύσει τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.