Skip to main content

Euroleague: Η ELPA με επιστολή ζήτησε την ακύρωση της σεζόν

Οι παίκτες της Euroleague εξέφρασαν τον δισταγμό τους στην επανεκκίνηση της σεζόν στην Euroleague, όπως φάνηκε από την τηλεδιάσκεψη που είχαν το Σάββατο (23/5) με τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σερβικό σάιτ "noca.rs", η ELPA προχώρησε ακόμα ένα βήμα παρακάτω, καθώς με επιστολή που έστειλες στις ομάδες, ζήτησε την ακύρωση της σεζόν!

Συγκεκριμένα, η Ένωση Παικτών υποστηρίζει πως εκτός από τον φόβο των παικτών για την υγεία, τόσο την δικιά τους, όσο και των οικογενειών τους, λόγω του κορονοϊού, αλλά και το ενδεχόμενο σοβαρών τραυματισμών, μετά από πάνω από 2 μήνες απραξία, υπάρχει ζήτημα και με τους περίπου 70 παίκτες που βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ και είναι αμφίβολο, όχι μόνο το αν θα θελήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη, αλλά και το πότε θα μπορέσουν να το κάνουν. Επίσης έγινε αναφορά και στο πόσο ανταγωνιστικές θα παρουσιαστούν οι ομάδες, καθώς  ενδεχόμενη κακή αγωνιστική εικόνα σε αυτό το φινάλε της περιόδου, ίσως πλήξει το κύρος της διοργάνωσης.

Όπως επισημαίνουν οι παίκτες, οι ίδιοι θέλουν να επιστρέψουν στην δράση, όμως το ρίσκο για κάτι τέτοιο είναι σαφέστατα μεγαλύτερο από την δική τους επιθυμία, καθώς, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή: "Μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας δεν είναι αρκετές για να προετοιμαστούν οι παίκτες. Ξέρουμε ότι κάποιοι είχαν πρόσβαση σε προπονητικές εγκαταστάσεις, αλλά άλλοι δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια".

Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα (25/5) η Euroleague θα πάρει την τελική της απόφαση, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει με τις 11 ομάδες που έχουν κλειστό συμβόλαιο.