Skip to main content

ACB: Όλα δείχνουν επανέναρξη του πρωταθλήματος

Όλο και πιο κοντά στην επανεκκίνηση της Liga Endesa βρίσκονται στην Ισπανία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος είναι αισιόδοξοι πως η σεζόν θα ολοκληρωθεί, έστω και μετ' εμποδίων.

Οι διοικούντες της Liga Endesa υποστηρίζουν πως όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ουσιαστικά το μόνο που περιμένουν είναι το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, με τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο να… αγγίζουν το 80%.  

Όσον αφορά το πρωτόκολλο υγείας που θα ακολουθηθεί σε μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ομάδα θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής της για μία εβδομάδα, προτού ταξιδέψει στην πόλη που θα φιλοξενήσει το τελικό τουρνουά.

Σχετικά με την πόλη που θα διεξαχθούν οι αγώνες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή, με την Βαλένθια να θεωρείται το φαβορί, καθώς έχει τις εγκαταστάσεις για να αναλάβει την τελική φάση του πρωταθλήματος.

Τέλος, οι Ισπανοί δείχνουν έτοιμοι να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα τους, σε περίπτωση που η Euroleague αποφασίσει και αυτή την επανεκκίνηση της. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το πρωτάθλημα της χώρας θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου, έτσι ώστε τα παιχνίδια της Liga Endesa να μην συμπέσουν με αυτά της Euroleague.